Tots els guanyadors dels Salvador Reixach 2015

El PEHOC ha premiat als millors treballs de recerca de batxillerat

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
05 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 20:46h

Foto de família amb premiats i finalistes als Salvador Reixach 2015. Foto: PEHOC


Pau Font, Laura Grabolosa i Sílvia Nogareda són els tres guanyadors del primer premi dels Salvador Reixach 2015, en les categories d'estudis comarcals, humanístics i socials-artístics, respectivament. Tots tres s'emporten un xec de 500 euros, un lot de llibres, un quadre i un diploma honorífic. 

És la 15a edició dels premis Salvador Reixach, amb els quals el Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca vol reconèixer els millors treballs de recerca dels alumnes que han acabat segon de batxillerat. Des de fa quatre anys, s'han especialitzat en investigacions de l'àmbit humanístic-social i els treballs de caire científic competeixen als premis Jordi Pujiula.

Els instituts ja s'encarreguen de fer una primera selecció de quins projectes envien al premi. Amb els anys, el Salvador Reixach s'ha consolidat a nivell de la demarcació de Girona i, a part dels tres instituts d'Olot, també hi envien obres els centres de Banyoles, Figueres i Amer.

Repressió franquista, estereotips publicitaris i premsa satírica

Sota el títol Els afusellats per la repressió franquista a Sant Feliu de Pallerols, Pau Font ha analitzat la vida de quatre persones que van ser víctimes de la repressió franquista al municipi, entre les quals hi havia el seu besavi. A més, també ha fet una aproximació històrica i un estudi de la repressió a nivell local, comarcal i català.

Laura Grabolosa ha preferit conscienciar que cal eliminar la desigualtat entre homes i dones. Apunta que un primer pas seria canviar la publicitat, que gairebé sempre reforça aspectes discriminatoris i els estereotips femenins. El títol: Estereotips femenins a la publicitat actual.

Finalment, Rialles històriques. Interpretació de diversos fets de la Història de Catalunya a través de l’humorés la investigació feta per Sílvia Nogareda. L'autora ha volgut interpretar la història de Catalunya entre el 1870 i el 1936, a partir de la premsa satírica.