Milián Mestre: «No crec que hi hagi la intervenció militar de Catalunya, però sí que hi pot haver la intervenció civil»

L'exdiputat del PP i David Fernàndez coincideixen en un col·loqui a Besalú | Tots dos apunten que la gran onada independentista comença amb la majoria absoluta d’Aznar | Per Fernàndez, el futur polític català passa per la “unilateralitat”

David Fernàndez i Manuel Milián Mestre, a Besalú
David Fernàndez i Manuel Milián Mestre, a Besalú | Martí Albesa
Andreu Oliveras
04 d'octubre del 2015
Actualitzat el 05 d'octubre a les 10:59h

David Fernàndez i Manuel Milián Mestre, en un moment del col·loqui.  Foto: Martí Albesa


"No crec que hi hagi la intervenció militar de Catalunya, sí que crec que hi pot haver la intervenció civil", alerta l’exdiputat del PP Manuel Milián Mestre en un col·loqui amb l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, a la fira LiberisLiber de Besalú. Milián Mestre explica que, en cas de produir-se, Artur Mas i tots els funcionaris de la Generalitat "quedarien intervinguts i el poder s'exerciria des de Madrid".

El silenci mediàtic que s'ha autoimposat la CUP ha fet que David Fernàndez no aclarís si la formació investirà o no a Mas com a president. Només ha deixat anar que la CUP "mai posarà un poble per darrere una sola persona".

"Aznar no va entendre mai el tema de Catalunya"

Els dos polítics coincideixen que la gran onada independentista a Catalunya comença l’any 2000 amb la majoria absoluta de José María Aznar . "Aznar no va entendre mai el tema de Catalunya" exclama Milián Mestre. David Fernàndez hi està d’acord i afegeix que durant 30 anys “Pujol ha sigut el gran garant de la unitat d'Espanya a Catalunya”.

Pel que fa a l'actitud de Rajoy, Milián Mestre la compara amb la de l’emperador romà Neró: “Això és un polvorí i, com Neró, està a la terrassa tocant l’arpa i quan vulgui despertar-se, tota Catalunya estarà incendiada i no hi haurà bombers que l’apaguin”.

Per David Fernàndez, el futur passa per la "unilateralitat": "El dia que Rajoy accepti un referèndum serà com acceptar la independència del país". Tampoc és gaire optimista Milián Mestre, que tot i defensar una tercera via “que trenqui els esquemes mentals de la gent”, no creu que l’Estat coincideixi mai un pacte fiscal a Catalunya: “Si Catalunya té un pacte com el País Basc, Espanya no aguanta el pressupost i se'n va en orris”.
 

Ple absolut al col·loqui entre Fernández i Milián Mestre a Besalú. Foto: Martí Albesa