126 olotins aturats es beneficiaran d'algun pla d'ocupació el 2016

L'ajuntament preveu que la Generalitat inverteixi uns 500.000 euros en inserir persones aturades, especialment joves i majors de 40 anys

Hi haurà pràctiques a empreses i contractes d'entre sis mesos i un any
Hi haurà pràctiques a empreses i contractes d'entre sis mesos i un any | Martí Albesa
Andreu Oliveras
02 d'octubre del 2015
Actualitzat el 04 d'octubre a les 22:59h

126 olotins sense feina es beneficiaran d'algun pla d'ocupació el 2016. Foto: Martí Albesa


L'Ajuntament d'Olot preveu que 126 persones es beneficiïn durant el 2016 d'algun dels plans d'ocupació que es duran a terme a la ciutat. Es tracta sobretot de mesures destinades als joves sense feina i al col·lectiu d'aturats majors de 40 anys. Els plans costaran uns 500.000 euros que hauria de pagar la Generalitat. 

En el cas dels joves, el Mas les Mates engegarà tres programes en funció del nivell de formació dels desocupats. Als que no tinguin l'ESO, se'ls ajudarà a acabar-lo i se'ls formarà professionalment i faran pràctiques en alguna empresa. Els que hagin acabat la Secundària i tinguin com a màxim un Cicle Formatiu de Grau Mitjà se'ls formarà per encaixar en alguna oferta de feina que hi hagi sobre la taula, on treballaran durant mig any. Finalment, els qui tinguin un Grau Superior o hagin acabat estudis universitaris rebran formació relacionada amb l'emprenedoria i se'ls ajudarà a trobar pràctiques professionals. 

Pel que fa als aturats majors de 40 anys, hi haurà diversos plans d'ocupació que els contractaran temporalment. Se n'agafarà per un grup de neteja viària, com a agents cívic i per promocionar el Nucli Antic. També es contractarà personal de suport a la Brigada Municipal i per a realitzar tasques administratives. A més, hi ha un pla específic per a aquells que únicament cobren del PIRMI, que faran tasques de jardineria.

De gener a setembre, el Mas les Mates d'Olot ha trobat feina a 287 persones. És l'any que ha inserit a més olotins ja que, segons dades facilitades per l'ajuntament, el 2014 el Mas les Mates va col·locar a 275 olotins, 195 el 2013 i 146 el 2012. 
Arxivat a