El festival Lluèrnia col·labora amb Càritas Garrotxa

El 7 de novembre se celebrarà la quarta edició del festival del foc i la llum d'Olot

Un dels muntatges del Lluèrnia 2014
Un dels muntatges del Lluèrnia 2014 | M. C.
Andreu Oliveras
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:19h

Un dels 61 muntatges del festival Lluèrnia 2014. Foto: Marc Roca


Falta poc més d'un mes perquè comenci la quarta edició del festival Lluèrnia. El 7 de novembre, de sis de la tarda a 12 de la nit, Olot s'omplirà d'una cinquantena de muntatges de llum i foc, produïts per tant per professionals de les arts visuals com per estudiants i olotins amb ganes d'experimentar. 

El festival ocuparà si fa o no fa la mateixa extensió de l'any passat, agafant el centre de la ciutat amb el sentit més ampli. L'hortolà d'aquest any serà l'arquitecte olotí Jordi Hidalgo, que farà el seu muntatge a la plaça de davant l'Arxiu Comarcal. Hidalgo ha explicat que reflexionarà sobre l'hortus conclusus, els horts que a l'Edat Mitjana hi havia als monestirs: "L'hort és una crítica a tot el consum de fruties i verdures que es fa actualment".

El Lluèrnia començarà el dilluns 2 de novembre amb La Fumarola, tota una sèrie d'activitats prèvies per anar escalfant l'ambient abans de dissabte. Durant tota la setmana es podran veure instal·lacions al local del Centre Excursionista d'Olot, al Teatre Principal i a l'interior de l'Església de Sant Esteve, entre altres. També s'organitzaran visites guiades. A les properes setmanes es farà pública tota la programació del festival i de La Fumarola.

Col·laboració amb Càritas Garrotxa

Els organitzadors del festival, volen col·laborar amb Càritas Garrotxa. Per això, dies abans del festival vendran espelmes al preu d'un euro perquè la gent col·loqui a les finestres i balcons el dia 7 de novembre. Tots els diners que es recullin amb aquestes vendes aniran directament cap a Càritas. Les espelmes es podran comprar als quioscos, a la Fira de Sant Lluc, a la Carbonera del Teatre Principal i al punt d'informació del Festival. 
 

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

    

El 7 de novembre, quarta edició del Lluèrnia. Foto: Marc Roca

Arxivat a