Més de 8.500 garrotxins tornen a omplir les aules

GRÀFICS: El curs 2015-2016 comença amb 67 alumnes més a la comarca que l'any passat | L'INS Bosc de la Coma estrena un cicle de desenvolupament d'aplicacions web

Matí de tornada a l'escola
Matí de tornada a l'escola | Martí Albesa
Andreu Oliveras
14 de setembre del 2015
Actualitzat el 20 de setembre a la 13:38h

Aquest matí ha començat el curs escolar 2015-2016. Foto: Martí Albesa


L'escena d'aquest matí a les entrades de les escoles garrotxines ha estat la mateixa de cada mes de setembre: plors, retrobaments i nervis pels 8.557 alumnes de la Garrotxa que començaran als propers dies el nou curs escolar. Són 67 més que el curs passat, un augment que s'ha produït sobretot als cicles formatius. 

Avui han tornat a les aules els 1.668 nens i nenes d'Educació Infantil, igual que els 3.374 infants que estudiaran Educació Primària a les escoles de la comarca. 

També han anat als centres els 1.969 adolescents matriculats a Secundària a algun dels instituts garrotxins i els 497 que hi cursaran el Batxillerat. Per ells, però, avui només és un dia de presentació del nou curs i a mig matí ja tornen cap a casa.

Se'ls acaben les vacances de la mateixa manera que als 516 alumnes inscrits als Cicles Formatius de Grau Mitjà que s'ofereixen a la comarca. Demà tocarà tornar de nou a l'institut i serà el moment que començaran les classes amb normalitat, després del parèntesi estiuenc.

Els únics que encara segueixen de vacances són els 533 joves que volen estudiar un Cicle de Grau Superior. Apuren els últims dies sense classes i dilluns de la setmana que ve els tocarà tornar a la rutina acadèmica.


Un nou cicle de desenvolupament d'aplicacions web

El curs comença a la Garrotxa amb un nou cicle formatiu de grau superior de desenvolupament d'aplicacions web. L'ofereix l'INS Bosc de la Coma i es converteix en el primer institut de les comarques de Girona a oferir l'opció de treure's en quatre anys els tres cicles formatius de grau superior d'informàtica.

Al conjunt de Catalunya, avui comença el curs escolar més nombrós de la història. Un total de 1.560.468 alumnes inicien les classes amb 1.180 professionals més que el curs anterior. D'aquests, 790 seran docents, però s'hi sumen tècnics d'educació i personal de suport per garantir la qualitat del sistema. A les comarques gironines també creix el nombre d'alumnes i aquest curs hi haurà 120.313 estudiants.
 

Entrada de l'escola Pla de Dalt d'Olot, aquest matí Foto: Martí Albesa