Olot demana col·laboració ciutadana per acollir a refugiats sirians

L'ajuntament calcula que les primeres famílies arribaran a la Garrotxa a principis del 2016

Olot organitza l'arribada de refugiats
Olot organitza l'arribada de refugiats | S. R.
Andreu Oliveras
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:41h

Grups de sirians, iraquians i afganesos marxen junts cap a Àustria. Foto: Sergi Cámara


Olot demana col·laboració a la ciutadania per acollir a refugiats sirians. Segons ha explicat el regidor de Benestar Social, Josep Berga, tots aquells olotins que vulguin contribuir a la causa s'han d'adreçar a l'Ajuntament d'Olot i omplir un qüestionari explicant què poden oferir. Faran falta pisos on allotjar-los fins que trobin una feina i es puguin mantenir, un període que pot durar fins a dos anys. 

Berga ha aclarit que els primers refugiats no arribaran fins d'aquí tres o sis mesos, ja que Olot no es troba dins la ruta de fugida de Síria. Per això, durant aquest temps la ciutat es prepararà per acollir-los, des l'allotjament a l'escolarització dels menors o l'atenció sanitària de les famílies. 

L'ajuntament encara no sap quants refugiats vindran a la Garrotxa, ja que tot dependrà de quants en vinguin a Catalunya i com es distribueixen pel territori. Els municipis gironins que s'han compromès a acollir refugiats ja s'han començat a reunir per planificar una estratègia conjunta i actuar de manera coordinada. 

De moment, l'ajuda més immediata és en aquelles poblacions que es troben a la ruta des de Síria fins al nord d'Europa on ara mateix hi ha una multitud de refugiats. Olot s'ha compromès a enviar-hi ajuda per tal de poder atendre amb condicions a tota la població.
Arxivat a