Les famílies monoparentals olotines pagaran la meitat de l'IBI

L'ajuntament els retornarà la meitat de l'Impost sobre Bens Immobles

Andreu Oliveras
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:20h
Les famílies monoparentals amb menors a càrrec pagaran la meitat de l'IBI, l'Impost sobre els Béns Immobles. Per acollir-se a la bonificació cal tenir el títol de família monoparental, que concedeix la Generalitat, i no superar el 2,33% de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya. Això significa que una família formada per una mare i una criatura, per exemple, no pot guanyar més de 24.000 euros bruts anuals. 

A més, l'IBI ha de ser el de l'habitatge habitual on estan empadronats, una vivenda que no pot superar els 120 metres quadrats. Tant s'hi poden acollir propietaris com llogaters, sempre i quan el contracte de lloguer deixi clar que l'arrendat és qui paga l'impost en qüestió. 

Tots aquells qui creguin reunir aquestes condicions poden sol·licitar la bonificació a l'Oficina Municipal d'Habitage, entre l'1 i el 30 d'octubre. Les famílies hauran de pagar la totalitat de l'impost i després l'ajuntament els retornarà el 50%. El consistori ha destinat 10.000 euros per fer front a aquesta partida, però el regidor de Benestar Social, Josep Berga, assegura que si cal s'ampliarà la dotació econòmica perquè tots aquells qui reuneixen els requisits s'hi puguin acollir. 

El motiu per concedir l'ajut, segons el Berga, és ajudar unes famílies que "es troben en una situació de desigualtat respecte a la resta, ja que només entre un sou a casa i estan en risc d'entrar en situació de pobresa".
Arxivat a