La Carbonera acollirà «l'Hospital de Campanya» de les Festes del Tura

La Creu Roja mobilitza 140 voluntaris i 30 ambulàncies per atendre les emergències de la festa major| Seran les primeres Festes del Tura amb l'hospital a fora del centre d'Olot

Andreu Oliveras
02 de setembre del 2015
Actualitzat el 04 de setembre a les 9:53h

El Ball dels gegants amb espelmes posa sempre el punt i final a les Festes del Tura. Foto: Martí Albesa


La Carbonera serà el punt d'atenció dels primers auxilis de les Festes del Tura. S'hi accedeix per la plaça del Teatre i cap allà hauran d'anar tots aquells que s'hagin fet alguna ferida o es trobin malament durant la festa major. Com explica la presidenta de Creu Roja a la Garrotxa, Montse Canet, "allà s'hi ubica l'Hospital de Campanya i és on es valora entre tots els professionals si es cura a l'usuari que hi arriba o se'l deriva a l'Hospital Comarcal de la Garrotxa".

Aquestes seran les primeres Festes del Tura amb l'hospital situat a fora del centre d'Olot, amb la qual cosa s'espera que augmentin les atencions a la Carbonera. L'objectiu és que totes aquelles cures de poca importància es facin allà mateix, per tal de no col·lapsar el servei d'urgències de l'hospital. La Carbonera estarà oberta cada dia de les festes des de mitja tarda fins a les 6-7 de la matinada, quan el centre d'Olot ja s'hagi anat buidant de joves. 

A més, diversos voluntaris voltaran pels escenaris de la festa degudament identificats, per tal de detectar aquelles persones que necessitin ajuda. Tots ells aniran connectats amb emissores de ràdio per coordinar-se en cas d'emergència. 

140 voluntaris de la Creu Roja i 30 ambulàncies

En total, la Creu Roja mobilitza 140 voluntaris per fer front al dispositiu d'atenció sanitària de les Festes del Tura 2015. Vénen de la Garrotxa però també de Camprodon, Blanes, Banyoles i Palafrugell. Tots ells han rebut una formació específica el passat cap de setmana i la majoria, a més, tenen amplis coneixements sanitaris. 

A més, durant els cinc dies de la festa major hi haurà 30 ambulàncies mobilitzades, la majoria d'elles a prop de la Carbonera. La nit del dissabte és quan ve a Olot una major afluència de públic i és quan s'espera que hi hagi més feina. El gran gruix dels casos que han d'atendre són cremades del correfoc i petites ferides, provocades per caigudes. "Al llarg dels anys, els casos més greus relacionats amb el consum d'alcohol han anat disminuint", assenyala Canet.

Cap coma etílic a les FDT'14

L'any passat, la Creu Roja va atendre a 120 casos a la Carbonera i les Urgències de l'Hospital Sant Jaume en van haver de resoldre 77. La xifa és inferior als que s'havien atès al 2013 i no es va haver d'actuar davant de cap cas de coma etílic causat per l'alta ingerència d'alcohol.
Arxivat a