El Besalú Medieval omplirà el poble de visitants atrets per l'Edat Mitjana

Aquest cap de setmana, la vila retrocedirà 10 segles i reviurà el passat esplendorós de cavallers, nobles, joglars i trobadors | L'entrada costa 3 euros i val pels dos dies

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 28 d'agost a les 11:22h

Besalú retrocedeix 10 segles aquest cap de setmana. Foto: Martí Albesa


Besalú va ser dels primers municipis catalans a organitzar un mercat medieval i d'això ja en fa quasi vint anys. Aquest cap de setmana, el pbole torna a retrocedir 10 segles enrere per reviure l'esplendor que tenia la vila durant l'Edat Mitjana. Prop d'un centenar d'activitats s'han preparat dins el Besalú Medieval. Els qui s'hi acostin, s'hi podran trobar des de visites guiades pels monuments històrics del municipi fins a espectacles al carrer.

Són més de quinze edicions de la fira a les espatlles amb animació, música, abanderats, teatre, ballarines, tallers d’oficis, espectacles de foc i armes, mercats artesanals, visites guiades teatralitzades i culturals, gastronomia, lectures compartides i personatges provocadors. Entre el programa d'actes destaquen el torneig de cavallers a l'esplanada de sota el pont vell i també la demostració d'un grup d'abanderats italians vinguts des de Servigliano, un municipi de la costa adriàtica.

L'objectiu és que, per unes hores, el visitant s'oblidi que es troba al segle XXI i es traslladi en el temps de comtes, abats, cavallers i joglars. Tots els besaluencs s'impliquen d'una manera o altra perquè la fira sigui un èxit.

Les activitats del Besalú Medieval començaran el divendres a les vuit del vespre amb una conferència sobre la història local i l'entrega dels premis pont de plata. El gruix de les activitats es concentraran dissabte i diumenge per les places i els carrers del nucli Antic de Besalú. La cloenda anirà a càrrec de la companyia Excalibur, que durà a terme l'espectacle de foc i pirotècnia 'Xera'. L'entrada a la fira costa 3 euros i dóna accés als dos dies d'activitats.
 

Programa d'actes Besalú Medieval 2015

Galeria de Fotos Besalú Medieval 2014 (Martí Albesa)

 

Joglars, comtes, cavallers i trobadors tenen una cita a Besalú. Foto: Martí Albesa