L'ANC Garrotxa ha omplert més del 90% dels busos per anar a Barcelona

Aquesta setmana venen els últims seients disponibles | Tot i que els trams garrotxins ja estan plens, l'entitat demana als manifestants que s'inscriguin per comptar millor la participació

Andreu Oliveras
18 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:35h

Només queden 200 places als autobusos garrotxins organitzats per la Diada. Foto: Martí Albesa


L'ANC Garrotxa ja ha omplert més del 90% dels seients d'autocar per anar a Barcelona el proper 11 de setembre, a participar de l'acte a l'avinguda Meridiana. Aquesta setmana venen les 200 últimes places. L'Assemblea n'ha lligat 44 i està intentant muntar un 45è bus que destinarien al poble de Riudaura, vista la gran demanda que hi ha. 

Aquesta setmana, de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre, es posen a la venda els últims seients al local de la seu d'Òmnium Garrotxa. L'ANC ha organitzat autocars des de Sant Aniol de Finestres, Les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, la Vall d'en Bas, Les Preses, Santa Pau, Olot, Castellfollit de la Roca, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer i Besalú. A més, diverses entitats com la penya AOAPIX, l'Esbart d'Olot, Esquerra Republicana i Convergència també munten autobusos. 

La coordinadora d'ANC Garrotxa, Toia Codina, ha explicat a NacióLaGarrotxa que tot i que els trams de la comarca ja estan plens, "és important que la gent s'inscrigui en algun altre tram de la Via Lliure a la República Catalana per comptabilitzar quanta gent hi ha". Per això recomana als garrotxins que s'apuntin als trams lliures més propers al 122 i 123, els dos de la comarca. Concrement es poden registrar al tram 119 (quasi ple) o 116 (mig ple). Tot i així, encara que s'apuntin al 116 ja es situaran igualment al costat de la resta de persones de la Garrotxa ja que els autocars deixaran als garrotxins al mateix lloc. 

Un escenari i un bar al costat del Tram 122

Aquesta Diada, l'ANC Garrotxa ha tingut més sort en la distribució dels trams. A diferència de l'any passat, el proper 11 de Setembre els garrotxins tindran un escenari al costat del seu tram i un bar on podran comprar entrepans i begudes. 

L'Assemblea està acabant de lligar l'hora de sortida dels autocars. A causa de la vaga de maquinistes de RENFE programada per l'11 de setembre, es preveu que més catalans es desplacin en cotxe fins a Barcelona i per tant hi hagi més retencions i el trajecte fins a la capital duri més estona. Tot i així, l'ANC acabarà de decidir l'hora en funció dels actes que es programin al matí a Olot. 

Samarretes blanques 

Aquest any, els manifestants han d'anar vestits de color blanc. Tots els participants tindran un punter del color de l'eix al qual pertanyen, mentre que un altre de gegant recorrerà la Meridiana per un carril central enmig de la multitud. A partir de les 17:14, la gent alçarà els seus punters per crear una onada de colors fins al Parlament, en un recorregut de 5,2 quilòmetres des del carrer Rosselló Porcel fins al Parc de la Ciutadella. 

Les samarretes oficials de l'ANC es poden comprar per internet o a la botiga Ecolider al carrer Nonet Escubós d'Olot. Hi haurà 135 trams –tants com diputats al Parlament- repartits en els deu eixos de la futura República Catalana. La Garrotxa està a l'eix que reivindica la Cultura i l'Educació.
 

Galeria de Fotos Garrotxins a la V (Tram 17) (Martí Albesa)

Guia pràctica de la Via Lliure cap a la República Catalana