L'ANC de la Garrotxa prepara autobusos a 12 municipis per la Via Lliure

Els tiquets es vendran fins que s'esgotin al local d'Òmnium Cultural d'Olot a partir del 17 d'agost

Aida Morales
07 d'agost del 2015
Actualitzat a les 9:35h

Multitud a la V humana del 2014 Foto: Pere Gendrau


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Garrotxa ja està en preparatius perquè tot funcioni de cara a l'11 de setembre, quan milers de catalans baixaran a Barcelona per traçar la Via Catalunya, un mosaic de més de cinc quilòmetres que transcorrerà sobre l'avinguda Meridiana i que arribarà fins el Parlament de Catalunya. 

Per això, aquest divendres ja han començat a comunicar alguns dels aspectes pràctics del seu funcionament. Segons han explicat, hi haurà autobusos a diversos pobles de la comarca. Entre aquests, Sant Aniol de Finestres, Les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallarols, la Vall de Bas, Les Preses, Santa Pau, Olot, la Vall de Bianya, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer i Besalú.  

Per altra banda, la venda de tiquets serà a Olot, al local d'Òmnium Cultural entre les 18.00 i les 20.30 hores. Serà així a partir del 17 d'agost, cada dilluns, dimarts, dimecres i dijous, fins que s'esgotin. Per altra banda, l'ANC també ha volgut recordar que tots els infants que vulguin optar a una plaça d'autocar, hauran de portar cadireta i, per tant, ocuparan un seient. 

Els trams destinats a la Garrotxa són els compresos entre el 122 i 123 de la Meridiana i, segons va informar aquest diari, ja estan plens. 

L'espai reservat a la Garrotxa es troba entre els carrers Lepant i Marina, bastant a prop del parc de la Ciutadella i el Parlament de Catalunya. En aquest cas, representa l'eix de la cultura i l'educació. 

Aquest any, els manifestants han d'anar vestits de color blanc. Tots els participants tindran un punter del color de l'eix al qual pertanyen, mentre que un altre de gegant recorrerà la Meridiana per un carril central enmig de la multitud. La gent alçarà els seus punters per crear una onada de colors fins al Parlament, en un recorregut de 5,2 quilòmetres des del Parc de la Ciutadella fins al carrer Rosselló Porcel. 

Galeria de Fotos Garrotxins a la V (Tram 17) (Martí Albesa)