Mor el pintor olotí Xavier Carbonell als 73 anys

L'artista no ha pogut superar una llarga malaltia

Aida Morales
03 d'agost del 2015
Actualitzat a les 16:31h
El pintor olotí de 73 anys Xavier Carbonell ha mort aquest dilluns després d'una llarga malaltia. Carbonell, una de les referències artístiques més reconegudes de la Garrotxa, ha exposat en diverses ciutats del món, visualitzant la comarca i el seu entorn dins l'àmbit internacional, alhora que ha plasmat la seva experiència en una innumerable quantitat d'obres. 

Xavier Carbonell va néixer a Olot el 1942 i, quan tenia poc més de vuit anys, ja va començar a desenvolupar la tècnica artística de la mà dels ensenyaments del seu pare, Lluís Carbonell. Durant la seva trajectòria professional, va destacar a l'Escola de Belles Arts d'Olot i, anys després, va viatjar i viure a París, on va perfeccionar la seva tècnica i va desenvolupar un estil propi que destaca a la major part de les seves obres. 

A principis d'aquest any, el Museu de la Garrotxa va dedicar a aquest artista una exposició antològica, on es va poder apreciar l'evolució de tots els seus quadres, així com els esbossos que havia realitzat per tal d'elaborar-los. En aquesta, a més, s'hi van poder trobar paisatges urbans de Nova York, Venècia, Amsterdam, Roma, Bangkok o Singapur, on es combina la figura femenina amb els retrats de la natura. 
Arxivat a