La CUP d'Olot denuncia «poc temps per treballar els documents» als Plens

La Candidatura d'Unitat Popular valora els primers 30 dies a l'oposició i argumenta algunes de les seves posicions a la darrera sessió plenària

La CUP ha entrat amb força a l'ajuntament d'Olot amb 3 regidors.
La CUP ha entrat amb força a l'ajuntament d'Olot amb 3 regidors. | Martí Albesa
Aida Morales
03 d'agost del 2015
Actualitzat el 04 d'agost a les 9:59h

Els tres regidors de la CUP d'Olot. Foto: Martí Albesa


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) d'Olot ha traslladat, en un comunicat, la seva valoració dels primers 30 dies a l'oposició de l'Ajuntament de la capital de la Garrotxa. En aquest, han destacat alguns elements de funcionament dels Plens municipals que no els agraden i, de la mateixa manera, han justificat alguns dels seus posicionaments en la darrera sessió plenària. La principal crítica, però, ha anat contra l'organització burocràtica de la institució olotina que, segons han destacat, no ajuda al debat i a la “confrontació de model de ciutat”. 

Segons han denunciat, a la darrera Junta de Portaveus, a la Comissió Informativa i en diversos organismes autònoms s'acostuma a entregar la documentació amb “poc temps” per treballar-la i, de la mateixa manera, per poder presentar contrapropostes. Per això, han assegurat que la seva intenció serà que tots els documents i informació es facilitin als grups “amb més temps” i que també es conegui l'ordre del dia abans. 

Per altra banda, però, la CUP ha criticat la voluntat de construir una oficina de turisme a l'Hospital de Sant Jaume. Aquest espai, han afirmat, no té aparcament gratuït i es troba entre comerços. Per contra, l'oficina hauria d'estar al costat d'edificis amb valor arquitectònic, cultural o paisatgístic, consideren, per donar “vida” a aquest altre centre. 

Pel que fa a les mocions presentades al Ple, declaren que van mostrar-se crítics amb les d'ERC perquè els hauria agradat acordar-les i consensuar-les amb tots els partits sobiranistes i, pel que fa als correbous, justifiquen el seu vot en contra per la voluntat “d'acabar-los ja”. En els precs i preguntes, han continuat, van destacar la importància de donar resposta als joves, a l'ocupació i compliment a la moció LGTBI.  
Arxivat a