La Fundació Fauna demana acabar amb els correbous d'Olot

Un pacte entre PSC i CiU al darrer Ple municipal permet tirar endavant aquest espectacle

Correbous a Sant Rafel del Riu
Correbous a Sant Rafel del Riu | J.M. Gutiérrez - @jmgutcab
Aida Morales
03 d'agost del 2015
Actualitzat a les 14:16h

La Fundació Fauna ha demanat aquest dilluns en un comunicat que, ara que es compliran 10 anys d'Olot com a ciutat lliure de curses de braus, s'acabi finalment amb els correbous. En aquest sentit, ha anunciat que presentarà a tots els partits polítics que formen part del consistori olotí una proposta per poder debatre amb experts en la matèria sobre els correbous, amb la finalitat de poder-los abolir amb "arguments científics".

Segons ha recordat, Olot es va declarar el 2004 ciutat antitaurina i amiga dels animals després d'aprovar una moció que va presentar l'actual director de la Fundació Fauna i llavors president de l'Associació Protectora d'Animals d'Olot i Garrotxa, David Serramitjana. Durant aquests darrers anys, han lamentat, alguns dels acords assumits en la moció no s'han tingut en compte i els correbous s'han continuat celebrant, de manera que “es podrien demanar responsabilitat a l'Ajuntament”, han apuntat. 

D'altra banda, asseguren que “no té sentit” que una de les primeres ciutats de tot Catalunya en ser declarada ciutat antitaurina permeti els correbous.  No obstant això, en la darrer sessió plenària, el PSC i CiU van pactar per tirar endavant el correbou de les Festes del Tura, malgrat els vots en contra de l'oposició formada per ERC, CUP i Olot en Comú. 
Arxivat a