«Des d'aquí estant veig una estrella» es consolida com una de les cites de l'estiu cultural

Els organitzadors valoren "molt positivament" l'aniversari dels 10 anys

Concert de Jaume Arnella
Concert de Jaume Arnella | la Caraba Produccions
Aida Morales
02 d'agost del 2015
Actualitzat el 03 d'agost a les 12:43h

El concert "Des d'aquí estant veig una estrella" ha viscut aquest dissabte una de les seves millors edicions. Amb els balcons plens de gom a gom i celebrant el 10è aniversari de la festa, ja s'ha convertit, descaradament i segons els organitzadors, en una "cita ineludible de l'estiu cultural garrotxí". 

I és que, aquest any, sembla que les cançons tradicionals que sempre han sonat a Riudaura, aquelles que han passat de generació en generació, s'hagin sentit més alt i més clar, en dues hores de concert que s'han valorat "molt positivament" per part de l'organització. 

Com ja és tradicional en aquest concert, una versió del Ball del Gambeto o del Roser ha encetat les intervencions musicals. En aquesta ocasió, ha estat Marc August Muntanya qui, amb el seu acordió, ha versionat aquesta composició.

Una part important del concert ha estat protagonitzada pels propis riudaurencs, amb una vintena de cantadors que han interpretat cançons tradicionals des dels balcons i racons de la plaça. Entre aquestes, la cançó de bres per una princesa negra, Muntanyes del Canigó, La desgràcia d'un pobre home o Som tres xicots. No obstant això, per celebrar l'aniversari, enguany s'ha convidat també el cantautor de folk Jaume Arnella, i els garrotxins La Criatura Verda, que ha fet algunes versions de cançons recollides a Riudaura, com ara Don Lluís i el Marxant, i altres de pròpies. 

El concert ha finalitzat amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura, però també al concert. 
 

Cantadors de Riudaura Foto: La Caraba Produccions


 

Galeria de Fotos Des d'aquí estant veig una estrella 2014 (Martí Albesa)