Carles Puigdemont, Natàlia Figueras i Lluís Guinó, els líders de CDC a Junts pel Sí a Girona

Munté, Turull i Rull seguiran Mas en el segon, tercer i quart lloc a la llista

ACN
31 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:19h
Carles Puigdemont encapçala per segona vegada la llista de CiU a Girona.
Carles Puigdemont encapçala per segona vegada la llista de CiU a Girona. | Tània Tàpia / ACN

Artur Mas, durant la seva intervenció al consell nacional de CDC Foto: ACN


El consell nacional de CDC ha aprovat aquest dijous a la tarda el llistat de noms que aportarà a la llista Junts pel Sí, per ser intercalats a la candidatura entre els noms dels independents i els d'ERC.

Després del president de la Generalitat, Artur Mas, -que ocupa el quart lloc de la llista- els convergents han volgut que la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, i el coordinador de CDC, Josep Rull, ocupin els segon, tercer i quart lloc respectivament que Junts pel Sí reservi per a Convergència. Pel que es coneix fins ara, en cap cas Munté posarà el seu nom abans del vuitè lloc de la candidatura.

El llistat aprovat pels convergents també inclou, en la cinquena posició, Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, seguida en el sisè lloc per la recentment nomenada portaveu de CDC, Marta Pascal. Per darrere seu hi haurà el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC i fins ara vicepresident segon del Parlament, Lluís Maria Corominas, i dos membres del Govern: la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller de Justícia, Germà Gordó.

La quota de Demòcrates de Catalunya

CDC es va comprometre també a incloure entre els seus espais reservats a la llista a algun membre de Demòcrates de Catalunya, els independentistes escindits d'Unió Democràtica. En virtut d'aquest acord, serà Antoni Castellà, secretari d'Universitats del Govern, qui ocupi aquest lloc.

Demòcrates de Catalunya han informat també que per darrere seu hi haurà també noms com el de les fins ara diputades Assumpció Laïlla i Mercè Jou, Daniel Serrano, Raimon Carrasco -fill de Manuel Carrasco i Formiguera-, l'expresident del Parlament Joan Rigol i l'actual presidenta de la cambra, Núria de Gispert. Per la circumscripció de Girona s'integraran a la candidatura la diputada Elena Ribera i Miquel Rovira. Per la circumscripció de Tarragona i Terres de l'Ebre hi haurà Carles Prats i Roger Pedret.

El llistat aprovat de CDC marca que després de Castellà figurin els fins ara diputats Anna Figueras i David Bonvehí, seguits de l'exsenadora Montserrat Candini, els diputats Maria Sanserrich i Joan Ramon Casals, i de Jordi Cuminal, fins ara director general de Comunicació del Govern.

Els noms de les demarcacions

A la llista de Girona hi haurà al primer lloc de CDC l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, seguit de Natàlia Figueras, Lluís Guinó i Jordi Munell. El conseller Santi Vila tancarà els llocs del partit a mode simbòlic. A Tarragona, l'alcalde de Valls, Albert Batet, ocuparà el primer lloc reservat per a CDC, amb Montse Vilella, Jordi Sendra i Meritxell Roigé per darrere seu.

A la llista de Lleida, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, serà el primer de Convergència a la candidatura. Violant Cervera, Marc Solsona, Antoni Balasch i Ramona Barrufet aniran amb ell.
 

Carles Puigdemont. Foto: Tània Tàpia / ACN