La sociovergència manté el correbou de les Festes del Tura 2015

L'oposició, partidària d'abolir l'espectacle taurí

La regidora de Festes defensa la celebració del correbou aquest 2015.
La regidora de Festes defensa la celebració del correbou aquest 2015. | Martí Albesa
Andreu Oliveras
30 de juliol del 2015
Actualitzat el 20 d'agost a les 17:15h

La regidora de Festes defensa la celebració del correbou aquest 2015. Foto: Martí Albesa


El pacte entre PSC i CiU ha permès tirar endavant el correbou de les Festes del Tura, malgrat els vots en contra de tota l'oposició. ERC, CUP i Olot en Comú han retret a l'equip de govern que tot i que des del 2004 Olot és "ciutat antitaurina", els correbous segueixin celebrant-se cada any. 

"El país avança cap a una cultura de major respecte als animals i nosaltres seguim donant pista a continuar organitzant correbous. És una qüestió de si volem assumir la responsabilitat que ens toca o no", reflexiona el regidor d'ERC Lluís Juncà. 

Hi coincideix la CUP, que proposa una consulta popular per saber si els olotins volen correbous. El seu regidor Lluís Rubió argumenta que "Olot és ciutat educadora i un dels seus principis diu que no es faran espectacles amb animals vius".  Xavier García, d'Olot en Comú,  recorda: "La forma com tractem els animals diu molt de nosaltres mateixos".

Últim any de concessió a la penya taurina

La regidora de Festes, Mar Roca, ha defensat la postura favorable de l'equip de govern: "Nosaltres defensem aquesta tradició de la ciutat i cada any la plaça està plena de gom a gom". Per l'alcalde, ara no toca decidir si correbou sí o no. Segons Josep Maria Corominas el moment de debatre-ho serà als propers mesos, perquè la concessió per celebrar correbous acaba aquest any 2015. 

La penya taurina d’Olot té una concessió per celebrar un correbou a les Festes del Tura de cada any entre el 2012 i el 2015. Segons l'equip de govern, l'entitat assumeix la totalitat del cost del correbou, uns 6.300 euros, i presenta tots els plans necessaris de seguretat i protecció. L'oposició ha avisat que estaran atents que es compleixin escrupolosament els requisits legals necessaris per celebrar l'espectacle taurí. 
 

Tota l'oposició d'Olot s'ha mostrat contrària al correbou de les Festes del Tura. Foto: Martí Albesa

Arxivat a