L'Ajuntament d'Olot pagarà els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

CiU, ERC i la CUP aproven una moció dels republicans i a partir de l'octubre s'abonarà l'IVA i l'IRPF a la hisenda catalana

Anna Barnadas (ERC), defensant la moció
Anna Barnadas (ERC), defensant la moció | Martí Albesa
Andreu Oliveras
30 de juliol del 2015
Actualitzat el 31 de juliol a les 11:41h

Anna Barnadas, d'ERC, ha defensat pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. Foto: Martí Albesa


L'Ajuntament d'Olot pagarà els impostos municipals a l'Agència Tributària de Catalunya. Amb els vots a favor de CiU, ERC i la CUP s'ha aprovat la moció presentada pels republicans instant al consistori a abonar els impostos a la hisenda catalana. La regidora d'ERC, Anna Barnadas, ho defensa argumentant que "l'Ajuntament d'Olot ha de fer aquesta acció exemplificadora perquè un ciutadà entengui que no hi ha cap tipus de risc en fer-ho".

La regidora d'organització municipal, Núria Fité, ha explicat que a partir de l'últim trimestre d'aquest any l'ajuntament començarà a fer el pagament dels impostos d'IVA i IRPF a l'agència Tributària Catalana. "Aquesta moció arriba al moment just, quan està tot a punt per poder-hi donar resposta", explica Fité. 

De moment, l'Agència Tributària de Catalunya es limitarà a fer de pont amb la delegació d'hisenda del govern espanyol, ja que tots els impostos que li ingressin els traslladarà a l'Agència Tributària Espanyola. Tot i així, els partits independentistes consideren que aquest és el primer pas per construir una hisenda pròpia catalana. 

Ajuntaments d'arreu de Catalunya es passen a la hisenda catalana

L'Associació de Municipis per la Independència recomana als ajuntaments que facin aquest pas en favor de la hisenda catalana. Ja hi ha una seixantena de ciutats que abonen els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i un centenar més han aprovat recentment mocions per començar a fer-ho als propers mesos.

Olot en Comú i el PSC s'han abstingut en la votació, en considerar que l'Agència Tributària de Catalunya encara no té prou poder i no hi ha totes les garanties legals necessàries per poder ingressar allà els seus impostos. "Ens estimaríem més fer les coses ben fetes", argumenta el portaveu socialista, Josep Guix.
 

Núria Fité ha avançat que a l'octubre ja s'abonaran els impostos a la hisenda catalana. Foto: Martí Albesa

Arxivat a