El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa genera 592 llocs de feina

Santi Vila aposta per crear més espais naturals a Catalunya

Aida Morales
27 de juliol del 2015
Actualitzat el 30 de juliol a les 15:56h

El Parc Natural de la Zona Volcància de la Garrotxa. Foto: Generailtat de Catalunya


Els espais naturals protegits a Catalunya generen, en conjunt, més de 5.100 llocs de feina, dels quals el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en té 592. Així s'ha anunciat aquest passat divendres en l'informe sobre l'Impacte econòmic i social dels espais naturals protegits de Catalunya, que duu a terme el Departament de Territori i Sostenibilitat, la Fundació Bancària 'la Caixa' i l'Institut Cerdà. 

Segons han indicat, l'objectiu principal d'aquest estudi és posar en valor les conseqüències socials i econòmiques de l'aprofitament d'aquests espais que, anualment, generen 192 milions d'euros en forma de valor brut associat a l'activitat. Concretament, el sector serveis genera un 83% dels ingressos, la gestió dels propis espais un 9%, i les activitats agrícoles un 8%.

Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, però, també s'ha de tenir en compte el seu valor immaterial. Segons ha dit, "al món hi ha una nova espiritualitat", i molts ciutadans es volen "reconciliar amb la natura". Per això, ha assegurat, des del Departament s'està treballant per potenciar els parcs naturals existents, així com declara-ne de nous.