La Garrotxa omplirà els trams 122 i 123 de la «Via Lliure» de la Meridiana

L'ANC ha assignat a la comarca dos trams entre el carrer Lepant i Marina, a la part de l'avinguda més propera al parc de la Ciutadella | Els manifestants hauran d'anar vestits de blanc

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
22 de juliol del 2015
Actualitzat a les 22:48h

L'any passat, els garrotxins van omplir de gom a gom el tram 17 de la V. Foto: Martí Albesa


La Garrotxa omplirà els trams 122 i 123 de la Meridiana el proper 11 de Setembre, en la 'Via Lliure a la República Catalana'. Els més de cinc quilòmetres de l'avinguda es dividiran en 135 trams –tants com diputats al Parlament- i en els deu eixos de la futura República Catalana. A partir de les 17.14 la mobilització, en forma de punter, avançarà simbòlicament cap a la seu del Parlament.

L'espai reservat a la Garrotxa es troba entre els carrers Lepant i Marina, bastant a prop del parc de la Ciutadella i el Parlament de Catalunya. Des d'ahir, la pàgina web per inscriure's a l'acte ja està oberta i els organitzadors confien que es vagin omplint els trams, de la mateixa manera que la V del 2014 i la Via Catalana del 2013. 

Aquest any, els manifestants han d'anar vestits de color blanc. Tots els participants tindran un punter del color de l'eix al qual pertanyen, mentre que un altre de gegant recorrerà la Meridiana per un carril central enmig de la multitud. La gent alçarà els seus punters per crear una onada de colors fins al Parlament, en un recorregut de 5,2 quilòmetres des del Parc de la Ciutadella fins al carrer Rosselló Porcel. 

L'ANC Garrotxa vol omplir 50 autobusos

L'ANC de la Garrotxa ha reservat 50 autobusos per desplaçar-se a Barcelona per la Diada, cinc més que l'any passat. La setmana passada que va començar a vendre els bitllets de bus. Es poden reservar de dilluns a dijous al local d'Òmnium Garrotxa de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre, fins el dia 30 de juliol. També els mateixos dies i hores a partir del 17 d'agost.
 

Guia pràctica de la Via Lliure cap a la República Catalana

Galeria de Fotos Garrotxins a la V (Tram 17) (Martí Albesa)

 

Mapa interactiu amb l'ocupació dels 135 trams de la Meridiana.