MAPA Quin és el tercer idioma més parlat a cada barri d'Olot?

A la capital de la Garrotxa es parlen fins a 54 llengües diferents | Un 95% de la població entén el català i quatre de cada cinc saben parlar-lo i llegir-lo

Terceres llengües més parlades als barris d'Olot
Terceres llengües més parlades als barris d'Olot | NacióLaGarrotxa
Andreu Oliveras
20 de juliol del 2015
Actualitzat el 14 de gener del 2016 a les 12:38h

Tercers llengües més parlades als barris d'Olot. Font: Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa 2015

El 95% de les persones que viuen a Olot entenen el català i només 1.809 persones no són capaces de comprendre una conversa parlada en aquesta llengua. Són dades extretes de l'Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa del 2015, que revela que a la ciutat es parlen fins a 54 llengües diferents. 

A més, quatre de cada cinc olotins no només entenen el català quan l'escolten, sinó que també són capaços de llegir-lo i de parlar-lo. Escriure'l, en canvi, costa més i tan sols un 61% de la població diu saber-ho fer. 

El català, la llengua més parlada a tots els barris

A tots els barris d'Olot, el català és la llengua que més es parla. El castellà la segueix en la pràctica totalitat de la ciutat, com a segona llengua. A la zona de Les Tries, però, hi ha més persones que utilitzen habitualment el Panjabi, que no pas que tenen com a llengua principal el castellà.

L'àrab és en la majoria de la ciutat la tercera llengua que més es parla. Tot i així, en certes zones com Bonavista, Sant Miquel, el Morrot o la Canya, és el panjabi qui ocupa la tercera posició del podi. A Sant Roc, en canvi, el soninké – una llengua africana – és l'idioma que segueix el català i el castellà. A Sant Cristòfol i Mas Bernat és el xinès la tercera llengua i a l'Eixample Malagrida i al Firal ho és el romanès. 
 
Arxivat a