Josep Maria Corominas renova com a vicepresident de l'AMI

L'assemblea general proclama Carles Puigdemont nou president de l'Associació de Municipis per la Independència

Nova executiva de l'AMI
Nova executiva de l'AMI | @AMI_cat
Jordi Vilanova
17 de juliol del 2015
Actualitzat el 18 de juliol a les 12:11h


L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, seguirà quatre anys més com a vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència. Així ho ha aprovat l'assemblea general de l'AMI, que ha escollit per unanimitat Carles Puigdemont, alcalde de Girona, com a nou president de l'entitat, en substitució de Josep Maria Vila d'Abadal. Enmig d'un ambient eufòric i amb ganes d'iniciar el procés que ha de dur el país a la independència, els alcaldes i regidors es veien alleujats després que aquesta setmana es conegués el pacte entre partits i entitats per bastir una candidatura conjunta de cara al pròxim 27-S, i després d'uns mesos on el suflé independentista estava mig apagat.

La comissió executiva (formada per president, vicepresidents, secretari, tresorer i vocals) i el consell directiu (que està format per un alcalde o alcaldessa de cadascuna de les comarques catalanes) s'han renovat. Puigdemont, com ja s'havia apuntat a la darrera reunió de l'executiva a Vidrà, tindrà com a vicepresident, i home fort, l'alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu.

L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, entra a l'executiva essent un dels 15 vocals.
 

Josep Andreu durant el discurs que ha fet avui al migdia a l'assemblea de l'AMI. Foto: J.V.


Andreu –que ja era vicepresident de l'entitat- agafa un paper important i serà la mà dreta de Puigdemont, el qual en el seu discurs d'investidura ha destacat que sense "l'alcalde de Montblanc al meu costat no hauria pogut assumir aquest repte". Per la seva banda, Andreu ha deixat clar que els ajuntaments estaran al servei del país: "serem un dels puntuals de la llibertat del nostre poble".

Puigdemont també ha volgut destacar la feina feta per Josep Maria Vila d'Abadal al capdavant de l'entitat, demanant als presents un fort aplaudiment per a ell. En el mateix discurs, l'alcalde de Girona ha interpel·lat a la formació Barcelona en Comú, que estava representada a l'acte pel primer tinent d'alcalde de la Ciutat Comtal, Gerardo Pisarello, demanant que traslladin a Ada Colau el "desig que la capital del país s'adhereixi a l'AMI".
 

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant el discurs d'investidura. Foto: J.V.


L'acte, ha comptat amb molts representants d'institucions, partits polítics i entitats, com el conseller de la presidència de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, el president de Súmate, Eduardo Reyes, l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, el cap del grup d'ERC a l' Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, i el coordinador general de CDC, Josep Rull, entre d'altres. L'assemblea ha acabat amb el Cant dels Segadors i amb crits d'independència.
Arxivat a