«Drac, drac, drac...», arrenquen les festes del Carme

Cercavila del Drac, el Pollastre i el Conill i primer dia de ball de la faràndula

El ball del Drac és una tradició estiuenca
El ball del Drac és una tradició estiuenca | Martí Albesa
Andreu Oliveras
16 de juliol del 2015
Actualitzat el 22 de juliol a les 22:48h

El Drac del Carme tornarà a ballar aquesta nit. Foto: Martí Albesa


Les festes del barri del Carme no són les festes d'un barri més d'Olot, són una de les activitats estrelles de l'estiu. Tant és així, que la programació estiuenca de la ciutat s'anomena 'La Cua del Drac', per intentar arrossegar tots aquells que cada any van a veure'l ballar. 

Ahir, la plaça del Carme estava plena a vessar per veure ballar el Drac i picar de mans mentre la bèstia treia foc pels queixals i la cobla tocava la seva cançó: "Drac, drac, drac,...". Com marca la tradició, el ball del Drac va anar acompanyat del del Pollastre, que aquesta nit tornaran a repetir. A dos quarts de deu, la Principal d'Olot començarà a tocar les sardanes i a la mitja tard ballarà la faràndula del barri. A les onze, els més devots podran entrar al temple a cantar la 'Salve' a la Mare de Déu. 

Abans, a les sis de la tarda, Drac, Pollastre i Conill van sortir en cercavila pels carrers d'Olot. Els balladors van preferir treure la peça original del Conill, la que pesa 70 quilos, i guardar la rèplica en fibra de vidre de 20 quilos per les Festes del Tura. Divendres, a les nou del vespre, ballarà el Conill a la plaça del Conill, acompanyat dels dos conillets i el caçador. 
 

Galeria de Fotos Festes del Carme 2015 (Martí Albesa)

Arxivat a