Roben el flabiol i el tamborí de la Principal d'Olot a l'Aplec de la Sardana al Parc Nou

Els lladres també es van endur dos ordinadors portàtils dels organitzadors de l'aplec olotí

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
13 de juliol del 2015
Actualitzat a les 9:07h

Roben el flabiol i el tamborí de la Principal d'Olot a l'Aplec de la Sardana. Foto: Martí Albesa


El 53è Aplec de la Sardana d'Olot serà recordat per uns fets que poc tenen a veure amb la música i les danses. Uns lladres van robar el flabiol, el tamborí i diverses partitures del flabiolaire de la Cobla la Principal d'Olot i un parell d'ordinadors portàtils de l'organització de l'Aplec, durant el transcurs del dinar popular de la festa. 

Segons explica el Diari de Girona, durant el dinar els músics van deixar els instruments sota l'escenari, amagats per la tela que l'envoltava. Quan van tornar de la pausa de dinar per interpretar les sardanes de la tarda es van adonar del robatori i van denunciar-ho als Mossos d'Esquadra. 

Els afectats valoren amb uns 1.000 euros el material robat. Tot i així, en el cas del flabiol i el tamborí el problema és molt més que el valor econòmic, ja que són instruments estretament lligat als músics i cadascun d'ells té un so i unes característiques úniques.

Malgrat l'incident, l'Aplec va seguir celebrant-se igualment, utilitzant els instruments de la Cobla Ciutat de Girona i la Cobla Tres Vents que també participaven de la festa. Centenars de persones van aplegar-se al llarg del diumenge al Parc Nou per ballar sardanes, des del matí fins a quarts de deu de la nit amb l'Adéu Vila d'Olot sota les espelmes.   
Arxivat a