Jordi Xuclà, candidat de CiU com a vicepresident quart del Congrés

L'olotí és el nom proposat per CDC i UDC per substituir a l'actual conseller d'Interior, Jordi Jané

Redacció NacióLaGarrotxa.cat / ACN
07 de juliol del 2015
Actualitzat a la 13:33h

Jordi Xuclà va fer costat als candidats de CiU d'Olot durant la campanya electoral. Foto: Andreu Oliveras

  
L'olotí Jordi Xuclà és el candidat de CiU per ocupar la vicepresidència quarta del Congrés dels Diputats. Seria el substitut de Jordi Jané, que ha deixat les Corts Espanyoles en ser nomenat conseller d'Interior. Tant CDC com UDC donen suport al garrotxí per ocupar el buit que ha quedat a la mesa de la cambra baixa espanyola.

"Ens sembla que en la seva persona se centren característiques que el fan absolutament idoni per a aquesta responsabilitat" perquè té una "amplíssima experiència" parlamentària i un coneixement de les Corts molt important, ha dit el portaveu parlamentari de CDC al Congrés, el també olotí Pere Macias.

Segons Macias, CDC entén que l'acord assolit a l'inici de la legislatura "té vigència per a tot el mandat i per tant procedeix que es pugui sotmetre a votació un nou candidat i que compti amb el suport, com en el seu dia, del PP i del PSOE".

Previsiblement l'elecció de Xuclà se sotmetrà al criteri de la cambra durant el ple de la setmana que ve, malgrat que el seu caràcter de sessió extraordinària fa que l'ordre del dia no s'aprovi fins el dilluns de la setmana que ve.  Amb tot, Macias creu que hi ha "una valoració molt positiva de la persona de Xuclà" i confia que "les consideracions d'abast institucional siguin les que predominen" en aquest debat.

Tot i així, fonts de Convergència al Congrés han reconegut a NacióLaGarrotxa, que les negociacions amb la resta formacions estan obertes i podria ser que s'allarguessin i fins i tot que la cadira quedés vacant, en cas que la resta de partits a la mesa no acceptessin a Xuclà.
Arxivat a