El PSC entra al govern d'Olot amb un tinent d'alcalde i tres regidories

Els socialistes assumiran Educació, Medi Ambient i Barris i Cooperació | Distribució de les carteres entre els regidors | El sou de l'alcalde el pagarà la Diputació de Girona

Signatura de l'acord de govern entre CiU i el PSC
Signatura de l'acord de govern entre CiU i el PSC | Andreu Oliveras
Andreu Oliveras
29 de juny del 2015
Actualitzat el 07 de juliol a les 16:52h

Signatura de l'acord de govern entre CiU i el PSC, a Olot. Foto: Andreu Oliveras


Que el PSC entrés al govern era una possibilitat des que es va firmar la sociovergència a l'ajuntament d'Olot i el que en un principi semblava que es produïria a l'octubre s'ha avançat i es farà efectiu aquest dijous en el primer ple ordinari de l'ajuntament d'Olot. Josep Guix serà el segon tinent d'alcalde i assumirà la cartera de Medi Ambient, Jaume Mir s'encarregarà d'Educació i Mercè Traveria de Barris i Cooperació. 

Per l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, "és una molt bona notícia per la ciutat" que CiU i el PSC s'hagin posat d'acord per fer "un govern que doni estabilitat". Els dos partits han signat un compromís amb els 50 punts essencials a través dels quals s'ha de regir el nou govern i anualment comprovaran que s'estiguin complint.

Les dues formacions han promès lleialtat respecte els temes de ciutat i actuaran amb una única veu al ple municipal. A canvi, es donen llibertat en aquells aspectes fora del pla de govern, com per exemple aquelles mocions que es puguin presentar a favor de la independència de Catalunya. 

El líder dels socialistes, Josep Guix, explica que si bé ells havien dit que preferien entrar al govern a partir de la tardor, han vist que era més pràctic assumir les regidories des de l'inici del mandat i han destacat els acords a nivell de programa a què han arribat amb CiU. 

El sou de l'alcalde no serà a càrrec de l'ajuntament

Una de les novetats del nou consistori és que Josep Maria Corominas deixarà de ser un assalariat de l'ajuntament d'Olot per passar-ho a ser de la Diputació de Girona, on repetirà com a diputat. En l'anterior mandat Corominas cobrava de les arques municipals i la Diputació li pagava un tant per assistir als plens i a les reunions. Aquest mandat serà al revés. 

Del nou organigrama, Josep Berga i Josep Gelis són els dos únics regidors que tenen una dedicació quasi exclusiva, del 90%. Jaume Mir (PSC) tindrà un 50% de dedicació i la resta de regidors cobraran en funció de les reunions i plens que assisteixin. 

Cartipàs continuista

A grans trets, el cartipàs municipal és bastant continuista al de l'anterior mandat de Convergència i Unió. Jordi Alcalde assumeix les funcions d'Urbanisme, en substitució de Miquel Àngel Zarza que aquest cop no es va presentar. Núria Fité s'encarregarà de la majoria de funcions que desenvolupava Josep Ferrés i Habitatge passa a mans de Josep Berga. 

La resta de regidors repeteixen cartera amb algunes novetats. S'afegeix Drets Civils a la de Benestar Social, a càrrec de Josep Berga, i es crea la de Gent Gran, que portarà Mar Roca. Josep Gelis perd Hisenda que passa a mans de Montse Torras. 
 

CARTIPÀS DEL GOVERN D'OLOT
ALCALDE: Josep Maria Corominas

1R TINENT D'ALCALDE:  Josep Berga

2N TINENT D'ALCALDE:  Josep Guix
3R TINENT D'ALCALDE:  Estanis Vayreda
4T TINENT D'ALCALDE:  Jordi Alcalde
5È TINENT D'ALCALDE:  Núria Fité
6È TINENT D'ALCALDE:  Josep Gelis
7È TINENT D'ALCALDE  Mar Roca

REGIDORIES: 

Alcaldia (Reforma del Firal, Reforma Antic Hospital, Variant d'Olot, Projecte dels Volcans i Ciutat Esportiva): Josep Maria Corominas

Àrea de Cohesió Social i Atenció a les persones (Coordina: Josep Berga)
Benestar Social i Drets Civils: Josep Berga
Gent Gran: Mar Roca
Habitatge: Josep Berga
Cultura: Josep Berga
Educació: Jaume Mir
Salut: Núria Fité
Joventut: Mar Roca
Esports i Lleure: Mar Roca
Festes: Mar Roca
Barris i Cooperació: Merce Traveria

Àrea de Progrés Econòmic (Coordina: Estanis Vayreda)
Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme: Estanis Vayreda
Empresa i Ocupació: Núria Zambrano

Àrea de Serveis Interns, economia i govern obert (Coordina: Núria Fité)
Organització, innovació i atenció al ciutadà: Núria Fité
Participació, transparència i Govern Obert: Núria Fité
Hisenda: Montse Torras

Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient (Coordina: Josep Gelis)
Serveis generals, gestió urbanística i infraestructures: Josep Gelis
Planificació Urbanística: Jordi Alcalde
Medi Ambient: Josep Guix
Seguretat: Josep Gelis

  

Qui són els 21 regidors de l'ajuntament d'Olot?

Arxivat a