El Lluèrnia s'allarga una setmana i s'alia amb altres poblacions

Hi haurà autobusos llançadora des de Barcelona per visitar el festival i se suma a un projecte europeu | L'any passat més de 10.000 persones van veure els muntatges

El 7 de novembre, quarta edició del Lluèrnia
El 7 de novembre, quarta edició del Lluèrnia | Marc Roca
Andreu Oliveras
26 de juny del 2015
Actualitzat el 27 de juny a les 10:35h

El festival Lluèrnia porta milers de persones cap a Olot. Foto: Marc Roca

 
El 7 de novembre se celebrarà la quarta edició del Festival Lluèrnia. Aquest any s'allarga i durant tota una setmana, del 2 al 8 de novembre, es podrà veure a Olot la 'Fumarola' del festival. L'organització programarà per aquells dies una sèrie de conferències, tallers i visites guiades coincidint amb l'Any Internacional de la Llum. 

A més, durant aquests dies previs es podran veure una petita part de la cinquantena de muntatges que conformaran el Lluèrnia 2015, bàsicament algunes de les actuacions que es faran en espais interiors. L'organització vol passar dels 66 muntatges del 2014 als prop de 50 aquest any, per aconseguir que els assistents tinguin temps per veure'ls tot durant les sis hores de festival. 

Aliances catalanes i europees

En aquesta quarta edició el Lluèrnia fa un salt endavant i s'alia amb diversos festivals catalans i europeus. Per una banda, forma part del programa Transefímers gràcies al qual es podrà veure a Olot una obra procedent de la Mostra d'Art Urbà de Granollers i un dels muntatges de la passada edició del festival garrotxí es presentarà a Tortosa. 

A més, el Lluèrnia se suma al projecte europeu Flâneur. Aquest any programaran un taller fotogràfic a Olot i l'any vinent exposaran el resultat en la cinquena edició del festival. A tot això cal sumar-hi la col·laboració amb el Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, que durant la nit del Lluèrnia organitzarà autobusos llançadora perquè els barcelonins visitin el festival garrotxí. 

Espais per a artistes professionals i per als amateurs

A més, el festival ha convidat a artistes de renom com Quim Domene, Norbe Fernàndez, Franc Aleu o Dolors Puigdemont perquè facin els seus muntatges el dia 7 de novembre. Com explica el nou director artístic del Lluèrnia, Xevi Bayona, l'objectiu del festival segueix essent "alternar artistes de gran format i petit format amb el que pugui fer el veí del tercer segona". 

En aquesta línia, el festival tornarà a comptar amb la participació de les entitats i escoles de la ciutat i els centres de formació artística del país. A més, dimarts vinent s'acaba el termini per escollir la vintena de muntatges de ciutadans que també conformaran la programació del festival. L'any passat més de 10.000 persones van transitar pels carrers d'Olot durant el Lluèrnia. 
  

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2014 (Marc Roca)

Galeria de Fotos Festival Lluèrnia 2013 (Martí Albesa)

   

Un dels 66 muntatges del Lluèrnia 2014. Foto: Marc Roca

Arxivat a