El so dels sacs de gemecs s'apodera d'Olot de divendres a diumenge

Aquest cap de setmana se celebra la 24a edició del Cornamusam | Riu, Jordi Rosàs, la Cobla La Mitja Lluna, Shanbehzadeh i Matta&Rouch Trio són alguns dels artistes convidats

Andreu Oliveras
17 de juny del 2015
Actualitzat el 21 de juny a les 18:46h

Ballada de la Cabreta, en l'inici del Cornamusam 2014. Foto: Martí Albesa


El Festival Cornamusam torna aquest cap de setmana amb ganes de ser, un altre cop, la referència en els sacs de gemecs. La vint-i-quatrena edició s'avança i es farà de divendres a diumenge. Entre les novetats destaca la recuperació del Premi Ratafia Russet de composició.

El premi s'havia celebrat en anteriors edicions del festival, però des del 2000 havia caigut de la programació. S'hi han presentat una quinzena d'obres. D'aquestes, els organitzadors n'han escollit cinc que s'interpretaran en directe dissabte a la tarda a la plaça del Teatre i un jurat escollirà les tres millors. 

Atreure sacaires d'arreu del país

El Cornamusam s'ha proposat atreure professionals de la cornamusa. Per això, crearan un Escenari Obert a la plaça del Teatre on tots aquells qui ho vulguin podran tocar. A més, també distribuiran diversos sacaires pels carrers d'Olot el dissabte a la tarda, durant la cercavila de la Cabreta.

El Til·ler ha creat un pack pensat expressament per portar a públic d'arreu de Catalunya. Consta de l'allotjament pels dos dies, àpats del dissabte i entrades pel concert de pagament i els tallers formatius. 

Concerts de divendres a diumenge

La tocada d'inici del festival anirà a càrrec de Jordi Rosàs. Com a concerts, destaquen Riu – el divendres a la nit – i la Colla Gemecs del País Valencià – el dissabte a la tarda –. Dissabte a la nit, en l'únic concert de pagament, tocaran dos grups internacionals: Saeid Shanbehzadeh de l'Iran i Matta&Rouch Trio d'Occitània. El festival es tancarà el diumenge amb un concert de la Cobla La Mitja Lluna.

Els organitzadors calculen que una vintena de sacaires passaran per algun dels escenaris al llarg dels tres dies de festival. Per contribuir en la revitalització del Cornamusam, el Til·ler ha nomenat Pol Ducable com a coordinador.
 

Galeria de Fotos Festival Cornamusam 2014 (Martí Albesa)

 

Ricard Ros, de Riu, en la presentació del Cornamusam. Foto: Andreu Oliveras

Arxivat a