Víctor Garcia Tur és el guanyador del 49è Premi Marian Vayreda de narrativa

Laura Casanovas i Emília Rovira són les altres dues guanyadores dels Premis Literaris Ciutat d'Olot

Andreu Oliveras
13 de juny del 2015
Actualitzat el 14 de febrer del 2016 a les 21:36h
Foto de família dels tres guanyadors
Foto de família dels tres guanyadors | Andreu Oliveras

Foto de família dels tres guanyadors dels Premis Ciutat d'Olot 2015. Foto: Andreu Oliveras


Víctor García és el 49è guanyador del Premi Marian Vayreda de narrativa dins els Premis Literaris Ciutat d'Olot. El jurat ha considerat que la seva primera novel·la, 'Els Ocells', era la millor d'entre les 89 obres presentades i s'emporta un xec de 10.000 euros i la publicació de l'original.

Inspirada en 'Els Ocells' d'Alfred Hitchcock, l'obra planteja un clima angoixant, ambientat en un poble català. L'autor, barceloní de 34 anys, ha explicat que ha volgut recrear un ambient fantàstic relacionat amb les aus. 

El premi Ciutat d'Olot de novel·la juvenil, valorat amb 4.500 euros, ha recaigut a l'original 'Un estiu a la fi del món', de Laura Casanovas, de la Seu d'Urgell. Aquesta és també la seva primera novel·la. El llibre tracta de la història de la Berta, una noia de 15 anys, que, com explica l'autora, "passa un estiu molt especial en un poblet". Pistoles, drogues i policies apareixeran en la trama. 

Finalment, el Joan Teixidor de Poesia se l'ha endut el recull d'haikus 'Oslo', de la jove escriptora Emília Rovira. Nascuda a Reus fa 26 anys, però lleidatana des d'en fa 16, transmet les vivències que ella va viure quan es va traslladar a Noruega, sobretot el xoc de passar allà el primer hivern. "És un llibre escrit per necessitat", explica Rovira. El premi va acompanyat de 2.000 euros i la publicació del treball. 

Recital de poemes d'Ovidi Montllor

Els tres joves premiats, d'entre 26 i 42 anys, confien que els Premis Ciutat d'Olot donin l'impuls necessari per llançar la seva carrera literària. El recent proclamat alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, destaca la voluntat que "la cultura de qualitat estigui a l'abast de tothom". Aquest any, 183 obres s'han presentat als premis literaris garrotxins. L'acte ha comptat amb el recital 'El(s) poeta Ovidi. Poesia no vol dir somiar', amb Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives.
 

L'acte dels premis Ciutat d'Olot ha anat acompanyat d'un recital d'Ovidi Montllor. Foto: Andreu Oliveras

Arxivat a