Teresa Forcades defensa els pares que no vacunen els seus fills

Redacció NacióDigital.cat
12 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:58h
Teresa Forcades, aquest dijous a TV3
Teresa Forcades, aquest dijous a TV3 | TV3

La monja benedictina, Teresa Forcades, ha defensat els pares que no vacunen els seus fills, com els del nen d'Olot amb diftèria, i ha criticat que l'Agència de Salut Pública de Catalunya els "discrimini" per la seva decisió.

En declaració a Europa Press, Forcades ha demanat "respecte absolut per aquests pares, perquè les vacunes estan en mans d'unes empreses que l'únic que volen és fer negoci". A més, ha remarcat que la vacuna contra la diftèria té una efectivitat del 95% i per tant el 5% dels nens no està immunitzat. En aquest sentit, ha recordat que els nens que no han rebut cap dosi per elecció dels seus progenitors ronda el 3%, una xifra inferior als no immunitzats que han estat vacunats. 

Forcades també justifica que "els vacunats es beneficien dels no vacunats, als quals no s'ha de percebre com a perillosos, sinó al contrari", ja que ajuden a fer que els bacteris segueixin circulant i que els vacunats mantinguin un bon nivell d'immunització.

Per a Forcades, les autoritats sanitàries catalanes "han creat confrontació al carrer" per haver demanat a tots els ciutadans que es vacunin després del cas del nen d'Olot, i han contribuït a fer que els pares que opten per no fer-ho se sentin culpables, segons declaracions a Europa Press que va repetir aquest dijous al programa ".Cat" de TV3.  

"Hi ha pares que prefereixen córrer el risc que el seu fill es mori que no que quedi amb una malaltia degenerativa per intoxicació de cúmul de vacunes, i cal respectar-ho", ha conclòs la monja benedictina.