ADE, Psicologia i Magisteri són les carreres preferides pels garrotxins

Segons un estudi de la FES, baixen els joves de la comarca que estudien algun grau universitari | La UdG, la UB i la UAB són les universitats que concentren més estudiants de la Garrotxa

1.176 garrotxins estudien un grau universitari
1.176 garrotxins estudien un grau universitari | Adrià Costa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
10 de juny del 2015
Actualitzat el 15 de juny a les 16:42h

Aquest curs 1.176 garrotxins han estudiat un grau universitari. Foto: Adrià Costa


Administració i Direcció d'Empreses, Psicologia i Educació Primària són les tres carreres universitàries preferides pels garrotxins. Segons l'estudi anual de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot, aquest curs hi ha hagut 1.176 persones de la comarca que han estudiat algun grau universitari. 

Per famílies educatives, quasi la meitat dels universitaris de la Garrotxa escullen alguna carrera relacionada amb les ciències socials i jurídiques (43%), seguit de les ciències de la salut (20,1%) i les enginyeries (20%). 

La FES destaca la baixada d'estudiants, ja que aquest curs hi ha 1.176 garrotxins matriculats, mentre que el curs anterior n'hi havia 1.436. Ho atribueixen a l'augment de les taxes universitàries, la crisi econòmica i l'entrada en vigor del pla Bolonya. Des del curs 2009-2010 cada any cau el nombre d'universitaris de la comarca. 

Prop de la meitat estudien a la UdG

La Universitat de Girona és, novament, la més popular entre els estudiants i acull un 43% dels garrotxins que cursen algun grau. La segona més escollida és la Universitat de Barcelona, amb un 11% dels joves, i en tercer lloc hi ha la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un 10% dels universitaris. De fet, la UAB escala una posició i passa per davant de la Universitat Oberta de Catalunya que l'any passat havia quedat tercera i aquest curs és la quarta opció. La Universitat de Vic es manté en cinquena en el rànquing. 



 
 

Rànquing carreres i universitats curs 2013-2014