Un total de 179 alumnes garrotxins s'examinen de la selectivitat

Fins al dijous, passen les proves a l'INS La Garrotxa

per Redacció , 9 de juny de 2015 a les 09:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

179 garrotxins passen les proves de selectivitat a l'INS La Garrotxa. Foto: Martí Albesa

  
Un total de 179 garrotxins s'examinen de la selectivitat des d'avui a les nou del matí fins al dijous. Són 36 menys que el 2014. Aquest any, les proves a Olot es desenvolupen a l'Institut La Garrotxa s'hi desplacen els estudiants dels centres de la ciutat que imparteixen batxillerat més els de l'Institut Abat Oliba de Ripoll. 

Les proves han començat a les nou del matí amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura. Els alumnes han hagut de triar entre un fragment de la 'Lámpara de Aladino' de Luis Sepúlveda o 'El banquero de los pobres' de Muhammad Yunus.


Avui també hauran de superar el de Llengua Catalana i Literatura i algunes assignatures de modalitat com per exemple Química, Dibuix Tècnic o Economia. 

Cinc exàmens obligatoris i tres de voluntaris


Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens (català, castellà, llengua estrangera, filosofia o història i una matèria de modalitat), i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants on poden presentar-se a un màxim de tres assignatures de modalitat.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d'aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. Amb les dues millors qualificacions de la fase específica, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.


Resultats, el 26 de juny

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 26 de juny per internet al portal https://accesnet.gencat.cat. Per primera vegada, en el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat.

A tot Catalunya, 32.160 estudiants estan convocats a les proves d'accés a la universitat (PAU). Hi ha 150 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, La Seu d'Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa. 
 

Horari de les proves

Test: Posa't a prova amb les preguntes de la selectivitat

  
 

Els estudiants han començat amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura. Foto: Martí Albesa

 

Participació