Sardana de Corpus i ball dels Gegants a ple sol, en una plaça Major a 30ºC

J. M. Corominas presidint la sardana
J. M. Corominas presidint la sardana | M. A.
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
07 de juny del 2015
Actualitzat el 12 de juny a les 12:15h

Josep Maria Corominas ha presidit, un any més, la Sardana de Corpus d'Olot. Foto: Martí Albesa

  
La tradició centenària marca que el diumenge de Corpus a Olot es balla la sardana de Corpus a la plaça Major. L'alcalde presideix la comitiva, amb la vara a la mà. Aquest any, Josep Maria Corominas ho ha fet com a alcalde en funcions i amb el dubte de si serà l'últim cop que l'encapçalarà, després que ahir la CUP decidís votar a favor de Pere Gómez al ple d'investidura.

Al voltant del Gegant i la Gegantessa, els assistents han saltat al ritme de l'Adéu Vila d'Olot, la sardana creada per l'olotí Joan Casanova al 1903. El ram de clavells vermells que les dones duien a la mà serveix per separar una parella d'una altra.

Entre els assistents hi havia regidors en funcions, l'hereu i la pubilla d'Olot, la pubilla de la Garrotxa i personalitats de la societat civil olotina, sobretot vinculada a les entitats culturals. Balladors i públic assistent han aguantat estoicament els 30 graus de temperatura que es registraven al punt del migdia a la plaça Major.

Abans de la sardana, ballen els gegants

Abans no sonés l'Adéu Vila d'Olot, el protagonisme a la plaça se l'han endut els gegants, que acompanyats del Cap de Lligamosques han ofert els seus dos balls al públic assistent. Corpus és una de les dues ocasions a l'any que el reglament permet veure els gegants al carrer. A més del ball d'aquest migdia, ahir a la tarda van desfilar en cercavila pel centre de la ciutat. Una cercavila que va avançar mitja hora la seva sortida per poder acabar a temps d'anar a veure la final de la Champions entre el Barça i la Juventus.

La propera oportunitat per tornar a veure el Gegant i la Gegantessa serà el 4 de setembre, amb la cercavila d'inici de les Festes del Tura 2015.
 

Galeria de Fotos Diada de Corpus 2015 (Martí Albesa)

 

Aquest migdia, el Gegant i la Gegantessa han fet els primers balls de l'any. Foto: Martí Albesa

Arxivat a