Elisabet Canalias, premiada amb el Garrotxí de l'any 2014

La Fundació Tommy Robredo, Wattia Innova, el Parc d'en Garrell d'Argelaguer i Josep Murlà reben la Millor Iniciativa Social, Empresarial, Promocional i Trajectòria Personal

Canalias s'ha imposat a Marià Clavell i Xevi Verdaguer
Canalias s'ha imposat a Marià Clavell i Xevi Verdaguer | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
06 de juny del 2015
Actualitzat el 12 de juny a les 12:15h

Elisabet Canalias és la Garrotxina de l'Any 2014. Foto: Martí Albesa


Elisabet Canalias és la Garrotxina de l'Any 2014, la desena persona que rep aquesta distinció per part del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot. Amb 36 anys, és una de les sis enginyeres que va aconseguir aterrar el mòdul Philae sobre el cometa 67P. El jurat li ha reconegut "l'èxit que això suposa per l'Agència Especial Europea". 

En el discurs d'agraïment, Canalias s'ha mostrat especialment emocionada i ha tingut paraules de record per a la seva família i els companys de professió. Elisabet Canalias agafa el relleu a Joan Agustí, Garrotxí de l'any 2013. Canalias s'ha imposat per davant de Marià Clavell i Xevi Verdaguer, els altres dos finalistes que havien tret més vots durant la fase de la votació popular. 

La Fundació Tommy Robredo i l'empresa Wattia, premiades

El premi a la Millor Iniciativa Social ha recaigut en la Fundació Tommy Robredo, responsable durant sis anys d'organitzar l'Open Santi Silvas de tennis adaptat en cadira de rodes. El jurat li valora "el foment del tennis com a un dels esports més integradors amb els discapacitats".

L'empresa Wattia Innova s'ha endut el guardó de Millor Iniciativa Empresarial "per ser la primera empresa a Catalunya i Espanya que s'autoabasteix amb energies 100% renovables i promocionar Olot com a ciutat sostenible". És la responsable de l'illa energètica que subministra energia a l'antic hospital de Sant Jaume, la Plaça Mercat, l'Hospici i els geriàtrics Montsacopa i La Caritat

Reconeixement per el Parc d'en Garrell i cap a Josep Murlà

La Millor Iniciativa Promocional se l'ha endut el Parc d'en Garrell d'Argelaguer. Les seves cabanes han estat declarades Bé d'Interès Local. Els promotors del premi consideren que "ha contribuït a la promoció de la Garrotxa amb la construcció d'una obra única al món".

El periodista Josep Murlà s'ha endut el reconeixement a la Trajectòria Personal. Redactor en cap del setmanari 'La Comarca d'Olot' des del 1979 fins fa pocs dies, Murlà ha publicat diversos llibres sobre la història garrotxina.

Centenars de persones han assistit al sopar de lliurement dels premis Garrotxí de l'Any. Entre els convidats hi havia el conseller de la Presidència del govern català. Pel president del CIT, després de deu anys els guardons "estan totalment consolidats".  
 

Galeria de Fotos Garrotxí de l'Any 2014 (Martí Albesa)

 

Foto de grup dels premiats a la gala del Garrotxí de l'Any 2014. Foto: Martí Albesa

Arxivat a