Els Fesols de Santa Pau ja tenen la DOP catalana

Als propers mesos també es registraran a Europa

El DOGC ha publicat la DOP
El DOGC ha publicat la DOP | M. A.
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
04 de juny del 2015
Actualitzat el 11 de juny a les 18:12h

Els fesols de Santa Pau ja tenen la DOP catalana. Foto: Martí Albesa


Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d'Origen Protegida. Ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l'ordre del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que els reconeix la distinció. 

Aquest pas suposa que a Catalunya, els Fesols de Santa Pau ja tenen la DOP, però encara falta que s'inscrigui al registre europeu perquè també es reconegui arreu de la UE. Des del govern català asseguren que aquest pas està ja molt avançat i tot apunta que als propers mesos constarà ja al registre de Denominacions d'Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides d'Europa. 

La DOP protegeix les llavors de fesol de les varietats Tavella Brisa, Setsetmanera i Gra Petit, ja siguin seques, cuites o en conserva. Es caracteritzen per un contingut molt elevat de proteïnes, baixa percepció de la pell, baixa farinositat i sabor suau. Els fesols cuits que vulguin obtenir la D.O.P només poden haver estat cuinats amb aigua i sal, sense cap additiu ni conservant. 

L'Associació de Cultivadors de Fesols de Santa Pau va ser qui va demanar la DOP, per tal de posar en valor i protegir un cultiu que es va començar a conrear al segle XVIII. S'hi podran acollir fesols conreats a Santa Pau, Les Preses, Olot, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts.