Boi Ruiz, partidari d'un calendari de vacunació «responsable i obligatori»

En declaracions a RAC1, el conseller de Salut ha ressaltat l'"eficàcia" de les vacunes i el seu paper destacat a la salut pública

E.P./Redacció
04 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:31h

Boi Ruiz durant l'entrevista a RAC1. Foto: RAC1


El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, s'ha mostrat aquest dijous en declaracions a "El món a RAC1" partidari d'un calendari de vacunació "responsable i obligatori". D'aquesta manera, segons explica, es protegeix un mateix i les terceres persones. Les declaracions de Ruiz arriben després del primer cas de diftèria en 30 anys registrat a Olot.

El conseller ha demanat un debat "seriós i tranquil" sobre el dret individual de no vacunar els nens i el dret col·lectiu per la seva afectació a tercers. "És un conflicte de drets que cal resoldre", al marge de polèmiques com la sorgida pel cas protagonitzat per un nen de sis anys que continua en el seu estat de gravetat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, i ha enviat un missatge de calma: “El seu entorn pot estar absolutament tranquil".

El conseller ha ressaltat l'"eficàcia" de les vacunes i el seu paper destacat a la salut pública i l'augment de l'esperança de vida, si bé ha admès que es poden donar efectes adversos en alguns casos excepcionals. "Hi ha evidència clara dels beneficis que aporten les vacunes en la salut pública i l’esperança de vida de la gent", ha afegit.

En aquest sentit, ha posat l'exemple de la llei antitabac que prohibeix fumar en espais públics precisament per protegir tercers.