Neix la Cames de Ferro, marató i mitja marató de muntanya solidàries

Es disputarà aquest cap de setmana al Puigsacalm | Tots els beneficis aniran destinats a la investigació de malalties infantils

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:39h

Presentació de la primera Cames de Ferro. Foto: Cedida


El Grup Excursionista Cultural i Alpinista (GECA) de Sant Esteve d'en Bas organitza una nova cursa de muntanya: la Cames de Ferro. Es tracta d'una marató de 42 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell i una mitja marató de 23 quilòmetres i un desnivell de 1.600 metres, a més d'una cursa de muntanya de 10 quilòmetres i 600 metres de desnivell.

La cursa es disputarà aquest diumenge i recorre el massís del Puigsacalm, passant per punts emblemàtics de la comarca com Santa Magdalena, el Coll de Bracons, Cabrera, o el Salt de l'Olla, entre altres. Tres quartes parts del recorregut està per sobre dels 1.100 metres d'alçada i el pic més alt (el Puigsacalm) està a 1.515 metres. Unes 400 persones ja s'han inscrit a alguna de les tres proves.

Els promotors de la cursa en destaquen la duresa del recorregut, que a l'hora mostra l'espectacularitat de la Garrotxa. Una de la particularitat de la cursa és que tots els diners que s'aconsegueixen es destinaran a la Fundació Albert Bosch, per a la investigació de les malalties infantils. La voluntat és que a partir de l'any vinent entri a formar part del Calendari Esportiu de Curses de Muntanya.  
 

Més informació de la Cames de Ferro