L'altre debat: «Olot-Tortell», entrebancades i cartells

Contracrònica d'1 hora i 39 minuts de discussió sobre cap on ha d'anar el futur de la ciutat

Més de 300 persones han vist en directe el Debat d'Olot
Més de 300 persones han vist en directe el Debat d'Olot | Martí Albesa
Andreu Oliveras
20 de maig del 2015
Actualitzat el 21 de maig a les 8:57h

Més de 300 persones han vist en directe el Debat d'Olot. Foto: Martí Albesa


Més de 300 persones han omplert les cadires del públic de la sala El Torín. El d'avui ha estat l'únic debat obert a la ciutadania i el públic s'ha convertit en el vuitè candidat. Cada vegada que parlava el candidat de Plataforma per Catalunya, Ignasi Mulleras, aixecaven cartells amb el lema "Jo també estic en contra del feixisme i el racisme" i a mesura que ha anat avançant el debat, els crits de "Feixista" i "fora" han estat constants. 

La metàfora del debat se l'emporta la CUP, quan Mireia Tresserras ha definit la capital de la Garrotxa com un "Olot Tortell" on es buida el centre i la gent es desplaça cap als barris. Els candidats s'han encallat en dir diverses paraules. A Tresserras li ha costat la paraula "revitalitzar", a Júlia Sala la paraula "infraestructures" i a Ignasi Mulleras "municipalitzar".

Els candidats han arribat puntuals al Torín i quan encara faltaven 25 minuts per començar ja hi eren tots set. Els nervis previs al debat es notaven en els que s'estrenaven en la dialèctica electoral, però els més veterans tampoc se n'escapaven. Eren moments de parlar amb els companys de la llista mentre no els reclamaven per fer la fotografia de grup.

El moderador, Jordi Altesa, no ha passat desaparcebut. Cronòmetre en mà, tallava els diferents alcaldables quan s'allargaven en el temps i també quan es desviaven del tema en qüestió. La rèplica "Senyora Sala, la seva agenda no ens interessa" ha generat complicitats entre els assistents a la platea. El debat ha estat viu a les xarxes socials i els tuits amb l'etiqueta #debatOlot han estat constants. 
 

Galeria de Fotos El Debat d'Olot 2015 (Martí Albesa)

Els set alcaldables no volen repetir al Firal «un nyap com el Firalet»

Vídeo: recupera el Debat d'Olot 2015

   

El públic ha expressat el rebuig cada vegada que parlava el líder de PxC. Foto: Martí Albesa

Arxivat a