Els set alcaldables no volen repetir al Firal «un nyap com el Firalet»

Tots els partits critiquen "les fires i firetes" de CiU | El debat d'Olot mostra molts punts coincidents en la majoria de temes | Organitzat per NacióLaGarrotxa i els altres mitjans garrotxins ha estat l'únic amb les set forces polítiques

És l'únic debat amb totes les set forces polítiques
És l'únic debat amb totes les set forces polítiques | Martí Albesa
Andreu Oliveras
20 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 19:18h

Avui s'ha celebrat l'únic debat on hi participen totes les set forces polítiques. Foto: Martí Albesa


Coincidència entre les set llistes que es presenten a l'ajuntament d'Olot, ningú vol repetir "un nyap" com el del Firalet. La paraula "nyap" la va utilitzar Pere Gómez en l'entrevista a NacióLaGarrotxa i avui han estat diversos els qui l'han utilitzat. Tots parlen d'obrir un procés participatiu perquè els olotins decideixin com el volen. 

L'alcaldable socialista, Josep Guix, ha posat com a condició del nou Firal "que els plàtans s'han de conservar" i la cap de llista de la CUP, Mireia Tresserras, ho vincula amb derogar el Pla d'Usos: "Estem matant el Firal". Per Ignasi Mulleras, de PxC, "el futur del Firal passa per activitats sense olors de fums de costellada i de fums vàries". Josep Maria Corominas, alcaldable de CiU, ha posat data a l'inici de les obres del Firal: Setembre del 2016, just després de les Festes del Tura.

Com a equipaments, les set forces han debatut dels nous usos de l'antic Sant Jaume, on tots han coincidit en dedicar l'espai a les entitats, als equipaments municipals i ampliar el geriàtric. La reforma de l'Escola d'Art i de la Plaça de Braus han estat temes que alguns partits han posat també sobre la taula, tot i que Corominas ha reconegut que "en aquests moments és absolutament impossible" a nivell pressupostari. 

Tots contra el model «de fires i firetes»

La dinamització del Barri Vell ha centrat el tercer bloc del debat i tots els grups de l'oposició han criticat "el model de fires i firetes" de Convergència i Unió. Mireia Tresserras aposta per incentivar que s'ocupin els locals buits i Júlia Sala ha demanat que s'ajudi a rehabilitar els pisos del Nucli Antic.

L'atur, pobresa i habitatge ha obert el debat i tots els partits han promès centrar-se en crear llocs de treball, però no tots han concretat com ho pensen fer. Corominas ha anunciat que seguiran no posant límit a les ajudes de Benestar Social i ERC, PP, PxC i Olot en Comú han insistit en la necessitat d'un viver d'empreses. La CUP considera clau municipalitzar els serveis bàsics. 

Diferents lectures del 24-M

En les intervencions finals, on cada candidat ha aprofitat per demanar el vot, Xavier Garcia ha demanat a la participació per canviar les coses. També Júlia Sala ha cridat a la mobilització. La CUP s'ha presentat com a garantia de la demòcracia real a l'ajuntament. Josep Maria Corominas ha demanat un vot que li renovi la confiança i Pere Gómez ha presentat el 24-M com la primera volta del 27-S. No hi està d'acord Josep Guix que ha demanat a la gent que voti pel futur d'Olot. 

El debat ha estat organitzat conjuntament per NacióLaGarrotxa, Ràdio Olot, El Punt Avui, El Digital de Girona i SER Garrotxa. És l'únic de la ciutat on hi participen totes les forces que opten a entrar a l'ajuntament i amb públic present. 
 

L'altre debat: «Olot-Tortell», entrebancades i cartells

Vídeo: El Debat d'Olot, íntegre

Els set candidats, abans de començar el Debat  a la sala El Torín Foto: Martí Albesa




 
Arxivat a