La Marató de Sang d'Olot atreu fins a 1.299 donants durant 12 hores

Entre les deu del matí i les deu de la nit, 130 voluntaris i 25 entitats han convertit l'Hospici en l'espai més solidari de la ciutat | Noms i cognoms dels guanyadors del concurs d'Instagram

És el setè cop que Olot celebra la Marató de Sang
És el setè cop que Olot celebra la Marató de Sang | Martí Albesa
Andreu Oliveras
09 de maig del 2015
Actualitzat el 10 de maig a les 20:10h

La setena Marató de Sang d'Olot aplega 1.299 donants. Foto: Martí Albesa


Un total de 1.299 persones s'han acostat aquest dissabte a l'Hospici d'Olot per participar de la setena Marató de Sang. D'aquests, 1.208 ciutadans han pogut donar la seva bossa de sang, mentre que els 91 restants han estat descartats per diversos motius. Des de les deu del matí i fins les deu de la nit 130 voluntaris i 25 entitats han fet possible la festa de la solidaritat de la ciutat. 

Durant tot el dia hi ha hagut 13 actuacions al pati de l'Hospici, entre concerts i danses tradicionals. A part, fora de l'Hospici s'han celebrat diverses cercaviles per portar a la gent cap a la Marató i activitats solidàries al Firal, a la plaça Major i a la plaça del Mig, per promocionar l'acte. Per la regidora de salut de l'ajuntament d'Olot, Núria Fité, "aquesta Marató és una festa de la solidaritat i una festa del voluntariat".

Les hores punta quan més gent s'ha apropat a fer la seva donació han estat a mig matí i a la tarda vespre. Pel doctor Joan Profitós, director general del Banc de Sang i Teixits de Girona, "la Marató d'Olot sempre ha sigut el rebost de l'estiu", una època en què tradicionalment baixen les donacions. 

La Marató culmina mesos de feina per l'Associació de Donants de Sang. La seva delegada garrotxina, Mercè Traveria, destaca com "Olot respon sempre" i recorda que "amb una vegada no n'hi ha prou, cada tres mesos hi ha donacions a la ciutat". 

Guanyadors del concurs d'Instagram

Per primera vegada, la Marató de Sang d'Olot organitzava un concurs de fotografies a Instagram. Les imatges de Paula Otero, Laura Capdevila, Núria Pascal, Jordi Vayreda i Imma Casas han estat les guanyadores en les categories de Diversitat, Voluntariat, Entitats, Animació i Joves respectivament. Entre els obsequis hi havia un parell de sopars per a dues persones, entrades per anar al Teatre, per un concert al Torín i pel festival de Patinatge Artístic.
   

Galeria de Fotos Marató de Sang Olot 2015 (Martí Albesa)

   

130 voluntaris i 25 entitats han fet possible la Marató. Foto: Martí Albesa

Arxivat a