Mulleras: «No hi ha hagut a Olot un polític més maltractat que un servidor»

El líder de PxC aposta per suprimir les subvencions a les entitats de la ciutat i eliminar el Consell Comarcal de la Garrotxa | Plataforma es considera el partit de la classe treballadora

per Andreu Oliveras , Olot, 15 de maig de 2015 a les 19:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ignasi Mulleras és el candidat de PxC a Olot. Foto: Martí Albesa

 
Nascut a Barcelona fa 49 anys, Ignasi Mulleras es presenta per primer cop com a cap de llista de Plataforma per Catalunya a Olot, després d'exercir de portaveu del partit a l'ajuntament des de l'abril del 2012. Fa quatre anys van aconseguir 939 vots i dos regidors. NacióLaGarrotxa, Ràdio Olot, El Punt Avui i El Digital de Girona l'ha entrevistat conjuntament.


- Un dels seus eslògans és: "Acabem amb la Casta". Però també diuen fer llista a Sant Joan les Fonts per poder entrar al Consell Comarcal. Voler cobrar de dos llocs diferents no és ser molt de la casta?

- No. Una de les coses que farem quan entrem al Consell Comarcal de la Garrotxa serà suprimir els consells comarcals perquè encara ningú ens ha explicat perquè serveixen. Si entrem al Consell Comarcal serà per treballar pel poble però sempre pensant que tot el que es fa des del Consell es podria fer o des de la Diputació o des de l'ajuntament d'Olot. Crec que és una despesa innecessària. 


- Si fos alcalde aprovaria que a Olot es fessin homenatges a l'aixecament militar del 18 de juliol i a la division azul?

- No em semblaria bé. Nosaltres tenim el principi d'autonomia històrica. La història està pels historiadors. Nosaltres parlem del present, dels problemes que tenim i intentem donar solucions sobretot pel futur. 


- Denegaria permisos?

- Jo crec que un ajuntament no ha de fer cap d'aquest tipus d'actes. Des de l'ajuntament no donarem cap permís que parli d'històries guerra-civilistes que afortunadament ja estan oblidades per la majoria dels olotins.

- El memorial a Lluís Companys què té de dolent?

- Hi ha gent que trobarà que és una gran persona i altra que trobarà que és un assassí i va fer molt de mal. No podem ferir les sensibilitats de ningú. 

- No executaran aquesta partida ja aprovada del pressupost del 2015?

- Lògicament la destinariem a ajudar a la gent necessitada de casa. 

- Vostè, a un ple, es va mostrar disconforme amb les ajudes que es donaven a les entitats. És contrari a les ajudes a qualsevol tipus d'entitat o només donaria ajudes a algunes d'elles?

- Nosaltres som contraris que es donin diners públics a entitats privades. Creiem que les entitats privades han de viure de les quotes dels seus socis i afiliats. Per una activitat puntual no li diré que no, però el que no podem fer és supeditar una part molt important del pressupost a ajudar unes entitats que després les tenim mig comprades. Olot és una població amb moltes entitats, amb molta força, i l'ajuntament s'encarrega de potenciar-les i donar-los moltes subvencions perquè els tornin en forma de vots. 

- I al Club de Futbol Sant Roc tampoc?

- Per una cosa determinada com ajudar-los a posar el camp de gespa artificial potser em sembla bé, però no periòdicament com s'ha fet fins ara. 

- Quin paper han de tenir doncs les entitats en la vida d'Olot, perquè moltes d'elles només amb els socis que tenen no podran sobreviure. 

- Doncs en moments de crisi hi ha unes altres prioritats i per mi no serien aquestes.  

- Parlen d'augmentar els agents de la plantilla de la policia municipal. No creu que siguin suficients els 46 actuals?

- Segons la ratio de 4,5 agents per un milió d'habitants, recomanada per la UE, ens falten cinc agents de carrer a Olot. No es nota només en la sensació d'inseguretat, sinó també en el fet que no descansen prou dies. Es podria posar personal de l'ajuntament a les oficines de la policia i els agents que ara estan a les oficines que vagin a patrullar el carrer. 

- Senyor Mulleras, coneix les dades de la junta de seguretat d'Olot? Són positives. 

- De dades poden donar les que vulguin, però jo trepitjo carrer i la sensació d'inseguretat està creixent i va cada dia a més. I això està íntimament lligat amb la immigració. 
 

Plataforma vol suprimir les subvencions a les entitats. Foto: Martí Albesa

 
- Hi ha qui diu que les municipals han de ser la primera volta de les eleccions del 27 de setembre. Què els diria?

- Que s'equivoquen d'eleccions. Són unes eleccions municipals i des d'un municipi ni es decideix ni es decidirà mai la independència de cap país. 

- Vostè si fos escollit alcalde seguiria anant a actes com el de l'11 de setembre a Tarragona on eren 300 persones de Societat Civil Catalana? 

- Si fos alcalde d'Olot no ho faria. Intentaria ser l'alcalde de tots els olotins i no assistir a cap tipus d'acte que pogués radicalitzar la meva posició davant la població. 

- Vostè ha dit en reiterades ocasions que estan convençuts que seran la força més votada a la ciutat d'Olot. De quins sectors espera tenir més vots?

- De tots els sectors. Plataforma per Catalunya treu vots a tots els barris. Traiem vots sobretot de gent treballadora. 

- Es consideren el partit de la classe treballadora?

- Absolutament. 

- I si no són la força més votada ho considerarà un fracàs i dimitirà?

- Nosaltres anem sempre a guanyar. Anem a per totes. Si no guanyo no dimitiré. Tregui el que tregui serà l'opinió dels olotins i jo respecto l'opinió democràtica del poble. 

- Li preocupa que li esquitxin problemes del seu partit amb l'anterior líder Josep Anglada? Vostè ha hagut d'anar als jutjats a declarar per diversos aspectes relacionats amb aquest senyor. 

- Jo tinc a veure amb aquest tema el mateix que qualsevol de vostès, és a dir res. M'ha relacionat amb un tema un senyor que s'ha tornat boig, perquè en el seu moment el consell executiu del partit el va fer fora per unanimitat per unes irregularitats manifestes. Va dient que jo sóc un assassí. Escolti, on hem arribat? Des del 1979 a Olot no hi ha hagut un altre polític més maltractat que un servidor. 

- Creu que l'afectarà a les urnes? 

- Això em donarà més vots. 

- Va reconèixer la tasca de Rosa M. Llandrich i per això la manté de número dos a la llista. Si és alcalde serà la primera tinent d'alcalde?

- Al moment que sigui alcalde ja determinarem qui serà el tinent d'alcalde. Li asseguro que hi ha gent a la meva llista molt preparada per ser tinent d'alcalde. 

- Vol dir que la número dos no és la més preparada per ser la número dos?

- Potser no és la més preparada per ser la tinent d'alcalde, però és una persona arrelada a la societat olotina, és una persona treballadora, que per mi té molts valors i per la seva fidelitat l'he volgut mantenir de número dos. 


 
 
Qüestionari
Amb quines entitats col·labora? La Unió Esportiva Olot i el Club de Futbol Sant Roc

​Amb quin acte olotí es queda?

La ballada dels gegants a la plaça Major

A quin barri viu?

A la plaça Clarà

Quan va ser l'últim cop que va anar a missa? Hi va gaire sovint?

Hi vaig tots els diumenges i festes de guardar

Quins idiomes parla?

Català, castellà, anglès i francès

Quant val un bitllet senzill del TPO? (1,20€)

1 euro amb algun cèntim

A quina hora ballen els gegants? (12:00)

A les 12

Quants alcaldes ha tingut Olot en l'etapa democràtica? (6)

Quatre?

Quants habitants té Olot? (33.913)

 36.000

Què era Can Joanetes abans d'acollir l'ajuntament? (fàbrica tèxtil)

 Una fàbrica
   

Llista de PxC a Olot (eleccions municipals 2015)

Resultats eleccions municipals 2011 i 2007 a Olot 

Resultats eleccions municipals 2011 i 2007 a Catalunya 

 

Participació