Un 94% dels 356 equips completen la Trailwalker d'Olot a Sant Feliu de Guíxols

Els equips garrotxins superen el repte i tarden entre 20 i 27 hores a recórrer els 100 quilòmetres de via verda

Sortida de la Trailwalker, des de l'antiga estació d'Olot
Sortida de la Trailwalker, des de l'antiga estació d'Olot | Martí Albesa
Redacció NacióLaGarrotxa.cat
19 d'abril del 2015
Actualitzat el 27 d'abril a les 19:52h

Sortida de la Trailwalker 2015 des de l'antiga estació d'Olot. Foto: Martí Albesa


Fins a 375 equips es van inscriure a la cinquena Trailwalker solidària d'Oxfam Intermón, d'aquests 356 van aconseguir els més de 1.500 euros necessaris per participar de la sortida i 336 han aconseguit completar els 100 quilòmetres que separen Olot de Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda. En total han recollit 770.000 euros, 

Els més ràpids han estat els quatre nois del Ciutat de Girona que només han necessitat 9 hores i 7 minuts per acabar la prova i han batut el rècord mundial de la prova d'Oxfam Intermón. En segon lloc, i amb 28 minuts de diferència arribaven els Kritter Software i tercers ha quedat el Sant Julià de Ramis Team amb 10 hores i 17 minuts.

Els equips garrotxins superen el repte

Bon paper han fet també els equips garrotxins que han aconseguit superar el repte. Els integrants del Masias Recycling han quedat en 77a posició, amb un temps de 20 hores i 6 minuts. 20 hores i 50 minuts han necessitat els participants de l'empresa Espuña, que han quedat en 90a posició. El Casal d'Estiu Vall d'en Bas ha arribat al lloc 206, 27 hores i 18 minuts després de la sortida a l'antiga estació. Les noies del Narinant, 210a plaça, han trigat 27 hores i 56 minuts.

Tot i fer un rànquing, la importància de la prova no és qui arriba primer sinó completar el repte i col·laborar per construir pous a països africans on l'accés a l'aigua potable no està garantit. D'aquesta manera Oxfam Intermón evitarà que dones i nenes hagin de caminar durant molta estona per anar a buscar l'aigua, fet que provoca que moltes de les menors no puguin anar a l'escola.   
 

Un dels 356 equips que han fet la Trailwalker 2015 entre Olot i Sant Feliu de Guíxols. Foto: Martí Albesa


La cursa va sortir ahir a les deu del matí de l'antiga estació d'Olot i fins avui a les vuit del vespre els equips tenien temps d'arribar a la línia de meta instal·lada a Sant Feliu de Guíxols. El tram més dur és entre Girona i Cassà de la Selva, ja que és a la meitat del recorregut i sol coincidir amb la nit.
 
Els equips estan formats per quatre persones que han fet la totalitat del trajecte i dos altres membres de suport, que els han anat trobant a diferents punts del recorregut. La Trailwalker es pot fer corrent o caminant, però l'important és que els quatre participants es mantinguin units i creuin la línia de meta al mateix temps. 
 

Classificacions de la OI Trailwalker 2015

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2015 (Martí Albesa)

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2014 (Martí Albesa)

  

336 dels 356 equips han acabat la Trailwalker d'Intermón Oxfam. Foto: Martí Albesa