Olot celebra el centenari de la creació de la biblioteca de la ciutat

Del 20 al 24 d'abril, es commemora que va ser de les quatre primeres biblioteques de Catalunya

Andreu Oliveras
16 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:05h
Tot i que la biblioteca d'Olot no va obrir al públic fins el 1918, va ser l'any 1915 quan la Mancomunitat de Catalunya va decidir crear una Xarxa de Biblioteques populars arreu del país que començaria amb l'obertura de quatre equipaments a les Borges Blanques, Sallent, Valls i Olot. Per commemorar-ho, el govern de la Generalitat ha decretat el 2015 com a Any de les Biblioteques i ha organitzat actes a les quatre primeres ciutats del país que van tenir-ne una. 

A la capital de la Garrotxa, les activitats es concentren entre dilluns i divendres de la setmana vinent, fent-ho coincidir amb la Diada de Sant Jordi, la festa del llibre per excel·lència. Tots els actes tindran lloc a la planta baixa de la Biblioteca Marià Vayreda, el tercer edifici de la ciutat que acull aquest equipament. 

Dilluns, a dos quarts de vuit, Toni Soler oferirà una conferència sobre els 100 anys de la Mancomunitat. Dimarts, al matí tindrà lloc una Marató de contes per a les escoles. A les set del vespre, les actrius Olga Cercós, Cristina Cervià, Mercè Managuerra i Isabel Rocatti oferiran una lectura dramatitzada dels dietaris de les bibliotecàries entre el 1920 i el 2015. A les nou, Sílvia Bel, Llúcia Vives, Carles Beltran i Etnicat interpretaran una lectura historicomusical de fragments del llibre Victus i de les memòries de Francesc de Castellví. 

Dimecres, vígilia de Sant Jordi, l'activitat començarà de bon matí amb les lectures dramatitzades per a les escoles. A les set de la tarda, com a prèvia del festival Sismògraf, Esther Aumatell oferirà un espectacle de dansa inspirat amb la novel·la de Bram Stroker Dràcula. L'activitat forma part de la programació Balla'm un llibre que es repetirà el divendres amb altres obres literàries. El dimecres 22 a dos quarts de deu de la nit, se celebrarà la Revetlla de Sant Jordi amb l'espectacle d'homenatge a Ovidi Montllor Del cor a les mans. Finalment, dijous a la tarda s'han programat activitats pensades pels més petits. 
 

Més informació de les activitats programades pel centenari de la Biblioteca d'Olot

Arxivat a