1 de 10

Centenars de joves vindran a Olot atrets per la robòtica

Dissabte i diumenge se celebra el Robolot, que aquest any s'obre també a l'educació primària | Hi ha inscrits 200 equips de Catalunya, Euskadi, Segòvia, Màlaga i fins i tot del País de Gales

per Redacció NacióLaGarrotxa.cat, 16 d'abril de 2015 a les 05:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Uns 600 joves van participar al Robolot 2014. Foto: Martí Albesa


Olot es convertirà novament en la capital de la robòtica, amb motiu del Robolot. Aquest cap de setmana, més de 200 equips formats per joves vinguts d'arreu de Catalunya, Euskadi, Segòvia, Màlaga i fins i tot el País de Gales competiran en sis categories diferents per veure qui ha dissenyat el millor robot.


A més, per primera vegada s'obre el concurs també als estudiants d'educació primària, en les categories de Scratch i Mapping. Precisament, qui guanyi en el Mapping tindrà l'honor de projectar la seva creació al Festival Lluèrnia 2015. A més, el centre educatiu que hagi recollit més guardons se'l recompensarà amb una estada de cinc dies al CSIC, el qui hagi quedat segon anirà cinc dies al laboratori de robòtica submarina de la UdG i el tercer s'endurà una impressora 3D. A part, els guanyadors de la prova lliure i del treball tecnològic podran assistir al Fòrum Impulsa de Girona

Formació i competició


Les activitats del Robolot començaran el dissabte al matí amb diversos tallers relacionats amb la didàctica de la robòtica. A la tarda s'iniciaran les competicions, que continuaran durant tot el diumenge. En aquesta edició del certamen es presentarà la Robolot Academy, un espai pensat perquè els docents tinguin continguts per dur a terme activitats relacionades amb la robòtica dins i fora de l'aula.
 

Joves observant el funcionament d'un robot, l'any passat a la Sala El Torín. Foto: Martí Albesa

Participació