Nou de cada deu graduats en FP al Garrotxa treballen o segueixen estudiant

L'atur entre els exalumnes del centre se situa a l'11%, per sota de la mitjana catalana

Un 90% dels graduats en FP a l'INS la Garrotxa o treballen o segueixen estudiant.
Un 90% dels graduats en FP a l'INS la Garrotxa o treballen o segueixen estudiant. | Cedida
Andreu Oliveras
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:29h

Un 90% dels graduats en FP a l'INS la Garrotxa o treballen o segueixen estudiant. Foto: Cedida


Quasi un 90% dels alumnes que l'any passat van acabar algun cicle formatiu a l'Institut La Garrotxa a hores d'ara ja han trobat feina o bé han seguit estudiant. L'atur entre aquest col·lectiu se situa a l'11%, segons les dades fetes públiques pel centre. Aquestes xifres són inferiors a l'atur català, que va tancar el 2014 amb un 19,88%, i molt per sota de la taxa d'atur dels menors de 25 anys, que a Catalunya es troba en un 45,93%. 

L'Institut La Garrotxa concentra un 40% de tots els estudiants de Formació Professional de la comarca. Les dades, doncs, donen una idea de quina és la situació a casa nostra. El director del centre, Albert Bramon, està convençut que "la FP funciona" i opina: "Que a la comarca hi hagi unes dades d'atur molt més petites que les generals, en alguna hi cosa haurà influït que hi hagi una bona formació professional". 

L'estudi també revela que més de dos terços dels alumnes que s'ha incorporat al món laboral ho han fet amb un contracte a temps complert i un 60% guanya entre 900 i 1.200 euros al mes. Segons explica el coordinador de FP de l'institut, Jordi Antiga, aquestes "són les millors dades salarials des d'abans de la crisi". 
Arxivat a