Olot en Comú vol combatre les desigualtats enlloc de fer grans obres

La candidatura s'ha fixat la lluita contra l'atur com la màxima prioritat | Noms i cognoms de totes les persones que conformen la llista

Olot en Comú ha fet l'acte de presentació al Casal de Sant Miquel
Olot en Comú ha fet l'acte de presentació al Casal de Sant Miquel | Martí Albesa
Andreu Oliveras
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:20h

Xavier Garcia és el cap de llista d'Olot en Comú. Foto: Martí Albesa


Olot en Comú s'ha fixat com a prioritat la lluita contra les desigualtats, en detriment de grans inversions en la construcció de nous equipaments, segons explica el seu cap de llista, Xavier Garcia: "Les grans èpoques de destinar molts diners a noves infrastructures s'han acabat". La número quatre del partit, Anna Rodríguez, es pregunta, per exemple, si és necessari gastar una suma important de diners a reformar el Firal o si, en canvi, valdria més destinar-los a altres projectes que atenguin les necessitats de la gent i fer només una reforma puntual d'allò del passeig que es troba en mal estat. 

La lluita contra l'atur serà una de les prioritats de la candidatura. Garcia està convençut que "des de l'ajuntament es poden fer moltes més coses de les que s'estan fent". A més, també volen construir una ciutat on tothom tingui garantits els drets bàsics i es vetlli pel respecte a la diversitat dels individus. De moment, encara no tenen redactat el seu programa electoral. Volen elaborar-lo el proper 25 d'abril en un acte participatiu obert a tothom qui vulgui dir-hi la seva.

Olot en Comú engloba membres de Podem, d'ICV-EUiA i persones independents no vinculades a cap formació política. Asseguren estar preparats per governar i confien atreure vots d'exvotants socialistes i de seguidors de la marca Podem. Aposten per fer un ajuntament més transparent i on "la participació ciutadana sigui una eina per prendre decisions". 
 

Acte de presentació de la candidatura Olot en Comú, a Sant Miquel. Foto: Martí Albesa

 
Ahir al vespre, coincidint amb el 84è aniversari de la proclamació de la Segona República, es van presentar en societat al Casal del Barri de Sant Miquel, davant una cinquantena d'assistents. En l'acte van fer públics tots els noms que conformen la seva llista pel 24 de maig. Qui fa quatre anys eren els números 1 i 2 de la llista d'ICV, Llorenç Planagumà i Núria Pascal, aquest cop ocupen els dos últims llocs de la candidatura.
   
Llista d'Olot en Comú a les eleccions municipals 2015
1. Xavier Garcia
2. Víctor De Paz
3. Jaume Andrés
4. Anna Rodríguez
5. Mª Dolors Casals
6. Juan Correa
7. Enric Rodríguez
8. Christian Gómez
9. Laia Canosa
10. Mª Carme González
11. Raül Valls
12. Esther Verdaguer
13. Eric Martín
14. Mª Pilar De Gregorio
15. Roser Ferrer
16. Mª Àngels Guàrdia
17. Lluís Jiménez
18. Núria Verdaguer
19. Francesc López
20. Llorenç Planagumà
21. Núria Pascal

Suplents:
- Joan Altés
- Manuela Pastor
- Manuel Álvarez
- José Antonio Cerezo
- Ferran Quinquilla
Arxivat a