La Trailwalker d'Oxfam Intermón torna a batre rècord de participants

Un total de 375 equips recorreran el 18 d'abril els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda | El motiu és recollir diners per construir pous a l'Àfrica

Andreu Oliveras
10 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:52h

Sortida de la Trailwalker 2014, des de l'antiga estació d'Olot. Foto: Martí Albesa


Un total de 375 equips s'han inscrit per participar a la cinquena edició de la Trailwalker solidària d'Oxfam Intermón, que dissabte vinent surt per quarta vegada des d'Olot. Són 19 més que l'any passat i 105 més que la primera edició de la cursa. Any rere any creix el nombre de participants d'aquest repte solidari. 

Per poder fer els 100 quilòmetres que separen Olot i Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda, cal haver recollit abans un mínim de 1.500 euros per equip. N'hi ha que els superen de llarg i aporten més de 6.000 euros a la causa. Els equips estan formats per quatre persones que faran la totalitat del trajecte i dos altres membres de suport, que els aniran trobant a diferents punts del recorregut. La Trailwalker es pot fer corrent o caminant, però l'important és que els quatre participants es mantinguin units i creuin la línia de meta al mateix temps. 

Més de la meitat dels participants són de Barcelona

Més de la meitat dels equips participants vénen de les comarques barcelonines i al voltant d'un 20% és de terres gironines. La resta són gent d'arreu de l'Estat espanyol i fins i tot d'altres països d'Europa. A la Garrotxa són diversos els qui hi participaran, com per exemple les olotines Narinant, les del Casal d'Estiu de la Vall d'en Bas o treballadors de les empreses Espuña i Masias Recycling

La directora d'esdeveniments esportius per la recaptació de fons d'Oxfam Intermón, Elena Rodríguez, explica que més de la meitat dels equips estan formats per treballadors d'una mateixa empresa: "Es fan activitats per recollir fons i serveix per fer caliu dins l'empresa". 

Córrer i caminar durant 22 hores

Oxfam organitza trailwalkers solidàries a onze països europeus. El rècord de fer-la amb menys temps la té un equip gironí que va trigar 9 hores i 46 minuts a fer el centenar de quilòmetres. Tot i així, la majoria dels equips necessiten entre 20 i 22 hores per desplaçar-se d'Olot a Sant Feliu de Guíxols. L'any passat, un 95,5% dels equips van acabar la prova.  

El tram més dur, revela Rodríguez, és entre Girona i Cassà de la Selva, ja que sol coincidir amb la nit i quan estan cap a la meitat del recorregut. A més, a Girona és on solen descansar més temps i aprofiten per recuperar-se amb el servei de fisioterapeutes i podòlegs que l'organització posa a l'abast dels participants. 
   

Un dels 356 equips participants a la Trailwalker d'Oxam Intermón del 2014. Foto: Martí Albesa

 
Els diners recollits per la prova serviran per construir pous a països africans on l'accés a l'aigua potable no està garantit. D'aquesta manera Oxfam Intermón evitarà que dones i nenes hagin de caminar durant molta estona per anar a buscar l'aigua, fet que provoca que moltes de les menors no puguin anar a l'escola. En la passada edició es van recaptar 695.000 euros. A hores d'ara ja en porten recollits més de 618.000 i l'experiència els diu que el marcador anirà pujant ja que molts esperen a l'última hora per fer les seves donacions. 

Plena ocupació als allotjaments olotins

El tret de sortida de la cursa serà el proper dissabte 18 d'abril a les deu del matí als terrenys de l'antiga estació d'Olot. Els participants arribaran el divendres a la tarda, ja que hauran de recollir els dorsals entre les sis de la tarda i les dotze de la nit. El regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda, destaca els beneficis que comporta la cursa per a la ciutat, tant a nivell d'imatge com a nivell econòmic ja que aquella nit es frega el 100% d'ocupació a tots els allotjaments turístics. A més, són bastants els qui han vingut dies abans per entrenar-se sobre el terreny.
 

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermón 2014 (Martí Albesa)

Arxivat a