Torna la Romànic Extrem amb les inscripcions esgotades fa setmanes

La tercera edició de la cursa de la Vall de Bianyà reunirà 700 atletes | Xavi Llamas i Jordi Gamito, guanyadors del 2014, s'intercanviaran els papers i disputaran les proves de 21 i 42 km

Andreu Oliveras/Arnau Urgell
04 d'abril del 2015
Actualitzat el 06 d'abril a les 11:47h

Xavi Llamas va ser el guanyador de la Romànic Extrem 2014. Foto: Martí Albesa


Un total de 700 corredors participaran de la tercera edició de la Romànic Extrem, la cursa de muntanya de la Vall de Bianya. Són 100 atletes més que l'any passat i 200 més que la primera edició. Els dorsals es van exhaurir en menys de dos mesos i l'organització té una llista d'espera, en cas que hi hagués alguna baixa d'última hora. 

La cursa es disputarà el proper diumenge 12 d'abril i estrenarà dos nous recorreguts per tal de "donar a conèixer la Vall de Bianya a través d'una cursa de muntanya", com explica David Darné, coordinador de la prova. 400 esportistes correran els 42 quilòmetres de la marató i 300 atletes faran els 23 quilòmetres de la mitja marató. 

Jordi Casadellà, un dels atletes garrotxins que correran la Romànic Extrem explica que un dels al·licients és l'espectacularitat del paisatge. "Que es busqui passar per totes les ermites li dóna un valor afegit", afegeix un altre dels corredors, Jordi Artola. Aquesta vegada, la cursa passarà per la Vall de Farró, Sant Salvador de Bianya i la carena de Sant Miquel del Mont, entre d'altres espais.

Els dos guanyadors del 2014, Xavi Llamas i Jordi Gamito, tornaran a la Vall de Bianya, Curiosament, segons assenyala Darné, s'intercanviaran els papers: Llamas disputarà Gamito disputarà la marató i Llamas la mitja. Roger Viñas, Diego Arroyo i Aleix Fàbregas són la resta de corredors destacats a banda de bona part dels corredors punters de la Garrotxa: Casadellà, Artola i Jordi Roura. En categoria femenina l'organització destaca la presència de Mariona Massana, Dolors Morcillo i Núria Villegas.

Presentació a la premsa de la tercera edició de la Romànic Extrem. Foto: Andreu Oliveras


Pasta Party, amb Jordi Saragossa

L'organització repartirà els dorsals de la cursa el dissabte a la tarda, per tal d'aprofitar el fet que gran part dels corredors vénen de fora de la comarca i propiciar que es quedin a dormir a Bianya. Com a novetat, dissabte a la nit organitzen la Pasta Party, una festa per a tots els participants de la Romànic Extrem amb la participació de Jordi Saragossa, el fotògraf oficial de l'equip Salomon i de Kilian Jornet. 

Igual que l'any passat, la Romànic Extrem tindrà sortida i arribada a Hostalnou de Bianya. En aquesta zona hi haurà, a més d'una zona de dutxes i avituallament, activitats pensades pels més petits, que hagin vingut a acompanyar algun dels atletes.
 

Galeria de fotos Romànic Extrem 2014 (Martí Albesa)