Olot en comú es converteix en la setena candidatura a les eleccions municipals

Podem, ICV i EUiA uneixen forces per aspirar a governar la ciutat | Garantir els drets bàsics i una vida digna per a totes les persones són els eixos claus del seu programa

Andreu Oliveras
27 de març del 2015
Actualitzat el 28 de març a les 18:03h
Persones que ocupen els sis primers llocs de la llista d'Olot en Comú
Persones que ocupen els sis primers llocs de la llista d'Olot en Comú | Olot en Comú

Els sis olotins que encapçalaran la llista d'Olot en Comú. Foto: Olot en Comú


Iniciativa per Catalunya els Verds, Esquerra Unida i Alternativa i Podem Olot creen la candidatura Olot en Comú per concórrer a les properes eleccions municipals del 24 de maig. És la setena llista que ja hi ha confirmada a la ciutat. El seu programa vol garantir uns drets bàsics i una vida digna a tothom i impulsar una economia basada en la justícia social i ambiental. Segons ha explicat a NacióLaGarrotxa el seu número 1, Xavier Garcia, el seu programa aportarà solucions per ajudar a millorar les condicions de vida de les persones.

Les polítiques contra l'atur, contra problemes relacionats amb l'habitatge i per millorar la precarietat seran claus, asseguren. "L'ajuntament hi pot fer molta feina", aclareix Garcia. Es presenten amb "ganes de guanyar" o si més no d'aconseguir sumar una majoria d'esquerres per tal que Olot desenvolupi aquest tipus de polítiques, diuen. 

La candidatura constarà de 26 noms, entre els quals hi haurà el líder d'ICV als anteriors comicis, Llorenç Planagumà. Ara es troben en procés de redacció del programa electoral i segons han informat properament obriran un web per tal que els ciutadans puguin fer-los arribar les seves propostes. 

Al desembre, els partits que han confluit en Olot en Comú es van començar a reunir per tal de fer pinya i evitar la fragmentació de l'esquerra, per tal que no passés com fa quatre anys que la separació d'ApG i ICV va provocar que cap dels dos obtingués regidors, mentre que sumant els vots n'haurien aconseguit dos. La CUP va renunciar a integrar-se a aquesta candidatura i va preferir presentar una llista pròpia. Procés Constituent també va declinar la invitació al·legant que preferien no donar suport formal a cap de les llistes. 

 
Llista d'Olot en Comú a les eleccions municipals 2015
1. Xavier Garcia (59 anys)
2. Víctor de Paz (27 anys)
3. Jaume Andrés (64 anys)
4. Anna Rodríguez (59 anys)
5. Mª Dolors Casals (56 anys)
6. Juan Correa (65 anys)
Arxivat a