Olot vol canviar els hàbits a les entrades i sortides de les escoles

L'objectiu és que les famílies portin els fills a peu, reduint els embussos a la porta del centre

per Andreu Oliveras, Olot | 27 de març de 2015 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ajuntament d'Olot vol fer "més cívic i segura" l'entrada i la sortida a les escoles de la ciutat. Per aquest motiu han engegat la campanya Jo canvio, Olot millora, que començarà després de Setmana Santa com a prova pilot a les escoles Pla de Dalt i Cor de Maria. Una agent cívic repartirà uns tríptics on es recomana als pares anar a peu fins al centre escolar o, si més no, aparcar el vehicle a una certa distància i fer l'últim tram caminant. D'aquesta manera es vol reduir els embussos de cotxes just a davant de l'escola. 

A part dels tríptics a les famílies, la campanya també informarà als alumnes de les dues escoles per tal que recordin als seus pares que és millor anar a peu i sense presses. Confien fer un entorn escolar més segur, amb més espais per al joc i que es redueixi l'estrés tant de l'adult com de l'infant. A part, defensen que d'aquesta manera els alumnes guanyen en autonomia, responsabilitat i orientació. El regidor de mobilitat, Josep Ferrés, explica que campanyes com aquesta ja funcionen amb èxit a altres països com Gran Bretanya, Itàlia i Dinamarca.

 

Participació